zaraza.b Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 WItam jestem nowy na forum dla tego wszystkich pozdrawiam Chciał bym sie zapytać bo niebawem zmieniam kartę graficzna i mam na oku gtx 260 za 400(z gwarancją pełen box ) dokładnie taka EVGA GTX 260 Core 216 55nm Superclocked Edition Video Card Review i mam pytanie czy jest ona dużo słabsza od EVGA GeForce GTX 460 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI P (1541186699) - Aukcje internetowe Allegro czy warto dołożyć do gtx 460. z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Chciał bym sie zapytać bo niebawem zmieniam kartę graficzna i mam na oku gtx 260 za 400 /.../ i mam pytanie czy jest ona dużo słabsza od GeForce GTX 460 /.../ Lepiej dołożyć te 200 zł do GTX 460, jest bardziej wydajna, wyprodukowana w nowszym procesie technologicznym i ogólnie lepsza. Zaś jeszcze bardziej opłacalny będzie zakup Gigabyte Radeona HD 6850, który jest w praktycznie takiej samej cenie. Jest ok. 10% bardziej wydajny od GTX 460 1GB a cena ta sama, więc wybór jest chyba oczywisty. Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 O ile nie potrzebne mu wsparcie PhysX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 O ile nie potrzebne mu wsparcie PhysX... I o ile nie jest absolutnym fanboyem Nvidii... I o ile wie, że te wszystkie 'wybitne technologie Nvidii' na wiele mu się nie przydadzą... I o ile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) A co tu ma Fanbojostwo :lol:. Za obie trzeba płacić prawie tyle samo. Jak ma słabszego procka (4 rdzeniowego) i chce sobie pograć na przykład w Mafie II z fizyką (a robi wrażenie) to lepiej wziąć coś od zielonych. Jak mu to obojętne to niech bierze co najlepsze w stosunku cena/wydajność. I tu 6950 oczywiście jest lepszym wyborem.. A żeby tego bylo mało to Ci napisze świeżaku, że GTX 460 jest kiepskim wyborem jeśli ma dwu rdzeniowy procesor. Lepiej już mieć słabszego quada jak Q6600 czy Athlon II X4 i dobrze go wykręcić. Nvidia spartoliła sterowniki i jest bardzo wysokie użycie CPU. Stąd zaleca się 4 rdzeniowce do GTX 460 . Nie ucz ojca dzieci robić, bo troszkę siedzę w tym temacie i zawsze się staram dobrze doradzić. Nie płacą mi za to nic... Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izm Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Akurat tego modelu EVGA nie polecam ponieważ jest głośny (wiem bo miałem ten model tylko SC i od razu sprzedałem). pz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaraza.b Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) ok rozumiem ze 6950 jest najlepszym wyborem a co z procesorem w chwili obecnej mam e5200(3,5Ghz) ale zmieniam na albo e8400 lub q8400 który będzie z tych dwoch lepszym wyborem czy 2 rdzeniowy ale o wysokim taktowaniu czy 4 rdzeniowy ale okrojony ... Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez zaraza.b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ja bym w ogóle nie zmieniał szczerze mówiąc. No chyba, że ta zmiana Cie będzie niewiele kosztować. Aż takiego sporego kopa nie dostaniesz. Jak już to lepiej się przesiąść na AM3 i Phenoma II X4 lub i5 2500K Sandy Bridge. E8400 są troszke nie opłacalne. No przynajmniej w przypadku gdy masz tak ładnie wykręconego E5200. Powinno to spokojnie starczyć do 6950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaraza.b Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 ok wiec zmienie karte a potem proca na i5 ww. dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) To znaczy to jest tylko jedna z propozycji. Jak masz zamiar głównie grać to może i tańszym i lepszym wyborem by był właśnie Pheonom II X4. Ew. poczekaj na nowe procki od AMD Buldożer. Do czerwca jest sporo czasu i może jeszcze ceny się unormują. I5 2500K jest jednak troszkę drogi, ale jak Cie stać to się nie zastanawiaj. Za całość będziesz musiał zapłacić ok 1300-1400 zł (ale to jeszcze nie odejmując tego co byś ew. dostał za obecny zestaw). Zależy ile weźmiesz ramu i jaką płytę na P67 pod tego i5 2500K. Ale kopa odczujesz i to sporego. I prawie każda sztuka się kręci do przynajmniej tych 4.5 ghz. Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...