Skocz do zawartości
Virago

Jaka grafika do podanego zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zlożylem sobie taki o to zestaw. Podaje go tylko w celach informacyjnych

Płyta główna Asus Sabertooth P67 rev.B3 DDR3 (Lga1155)

Procesor Core I7 2600k

Zasilacz Seasonic X-Series X-750 SS-750KM 750W

Obudowa SilentiumPC Gladius GD-800

Chłodzenie i7 Cooler: Xigmatek Gaia SD1283

Dysk twardy Samsung 1TB 32MB Cache F3 S-ATA 2

Napęd Plextor PX-L890SA SATA Black

Pamięci Patriot 8GB 1600MHz CL8 Viper II

Grafika ????

ssd OCZ SSD Vertex2 120GB

calość kosztuje 4200zl bez grafiki

Pytanie z którym wychodze do was to która grafike wybrac

Oto moje typy

Asus GeForce GTX 570 DCII Asus GeForce GTX 570 DCII 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI [ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5] - 1359zł : Esc.pl

Gainward GeForce GTX 570 Phantom Gainward GeForce GTX 570 Phantom 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI [426018336-1732] - 1299zł : Esc.pl

Gigabyte GeForce GTX 570 OC Gigabyte GeForce GTX 570 OC 1280MB DDR5 /320bit/ 2xDVI/HDMI [GV-N570OC-13I] - 1299zł : Esc.pl

Generalnie chciałbym żeby do tego zestawu był to gtx570 ale może duzo bardziej sie oplaca dolożyc do gtx580?

I tak ten zestaw sporo kosztuje wiec jak mi zostanie 500zl w kieszeni to bede szczesliwy

Prosiłbym o podpowiedz warto dac wiecej, poczekac? ktora z nich wybrac, może jakąs zupełnie inna i uzasadnienie dlaczego

Dziękuje z góry

Pozdrawiam :lol:

Użyszkodnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrew jeśli dobrze zrozumialem - omijać esc.pl nawet jesli biore tam tylko obudowe i plextora?

Wystarcza mi pamieci 1333mhz do tego sandy?

bardziej niz na ht zalezy mi 4rdzenie/8watków

Która grafe polecasz bo nie odpowiedziales na glowne pytanie ale i tak dziekuje Ci za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlożylem sobie taki o to zestaw /.../

Jeśli komputera będziesz używał do gier, to część rzeczy przydałoby się zmienić ze względu na sporą nieopłacalność zakupu niektórych komponentów i brak wydajności, ale skoro zestaw podajesz tylko w celach informacyjnych to chyba nie o to Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok facepalm za moja poprzednia wypowiedz.

BlackMachine a możesz podac swoje propozycje zestawu za 5k?

Jestem noobem jeśli chodzi o dobór komponentów, tak zalezy mi głownie na graniu-pod to maszyna ma byc dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio kupowałem dla siebie nowy zestaw pod gry, to mogę ci od razu powiedzieć, że i5 2500k w zupełności starczy bo różnica względem i7 2600k jest znikoma w grach.

Zasilacz też możesz spokojnie wziąć słabszy, te ~550w powinno bez problemów starczyć do 2500k + gtx 570.

Płytę główną też możesz wybrać tańszą,zerknij na testy mobo pod s1155, za ok 600zł też dostaniesz bdb płytę gł.

Edytowane przez fenfir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi