S4racen Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam Chcę sobie wyprowadzić porty audio 5.1 z przodu obudowy. Z panelu jak na poniższym zdjęciu chcę wydłubać porty audio i zamontować je w obudowie. Mam w związku z tym dwa pytania. Czy port audio na płycie MSI P55-GD65 pozwoli mi uzyskać dzwięk 5.1? Uploaded with ImageShack.us Mam także kartę Audigy 2 ZS i wiem, że można podłączyć do zaznaczonego portu na zdjęciu panel audio. Czy ktoś wie czy ten port wypuszcza dźwięk 5.1 i jaka jest kolejność pinów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Na tym SoundBlasterze w tym białym złączu wyprowadzony jest tylko sygnał stereo, to samo prawdopodobnie jest z płytą główną (btw używasz integry jak masz SB ? oO). Jakie końcówki mają kable od złącz tego panelu? (btw#2 jaki jest sens wyprowadzania sygnału 5.1 na front panel? Stereo jeszcze rozumiem - słuchawki, ale głośników raczej nigdzie nie przenosisz i lepiej mieć gdzieś schowane niż żeby walały się pod nogami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Używam karty nie integry tylko przedstawiłem możliwości podłączenia. Kabel ma 9 pinów tak ja na zdjęciu. Porty chce wyprowadzić z przodu ze względu na to, że mam słuchawki 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 To ci się powinno przydać: Connecting the SoundBlaster Audigy2 ZS to the Front Panel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Pisałem już - to złącze ma wyprowadzony tylko sygnał stereo. Przerób sobie te końcówki na minijack i przedłuż przewody tak by sięgały tylnego panelu. Innego sposobu za bardzo nie widzę. (Btw wybór słuchawek 5.1 najgenialniejszym pomysłem nie był) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) W pierwszym poście piszesz, że chcesz wydłubać z panelu porty audio i umieścić je w obudowie - moim zdaniem prostszym wyjściem byłoby zastosowanie przedłużek minijack - możesz zrobić, możesz kupić - żaden problem - kabelki puścisz albo środkiem obudowy, albo podkleisz pod nią. Kwestia estetycznego zamontowania wyjść gdzieś (niekoniecznie przy budzie kompa). Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez dr.elich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 O tym też już pomyślałem. Wpadło mi do głowy, żeby porty zrobić sobie w blacie biurka lub w którymś z bocznych paneli biurka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...