Skocz do zawartości
sygfryd

cichy i oszczędny komp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym wymienić swojego PC. Pierwotnie miał to być mocny sprzęt jakie można znaleźć w ppc/zestawy_komputerowe/, ale jednak zmieniły mi sie priorytety. Chce mieć cichy i oszczędny komputer, bo troche mnie przeraziło jak dowiedziałem sie ile prądu ciągną nowe komputery...

Chciałbym mieć możliwość zagrać w nowe gry(oczywiście nie ma max detalach, ale żeby nie było slajd-show przy grze) więc grafika nie musi być super extra, ale procesor marzy mi sie i5-2500(k?) jak z nim przesadziłem to nie widze przeszkody wyboru słabszego.

Kwota 1500-2000, bez monitora, myszki, klawiatury i reszty zewnętrznych urządzeń.

Moge poprosić o propozycje jakie podzespoły wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB (HD502HJ) w Morele.net

Zasilacz SeaSonic SS500ET80+OEM w Morele.net

Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G) w Morele.net

CM Elite

Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX460 768MB (192bit) GDDR5, HDMI/DVI/D-sub, box (GV-N460OC-768I) w Morele.net

Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX (BX80623I52500K) w Morele.net

Coś na P67 np. Pro3.

I to już będzie około 2200zł bez napędu optycznego. Gdybyś kupił na razie 2GB RAM to wyjdzie trochę ponad 2100zł.

Trochę taniej możesz kupić i5 2400 lub M3A770DE/770 Extreme3 + X4 955.

O ciszy na boxowym chłodzeniu raczej możesz zapomnieć.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi