Skocz do zawartości
viqud

nVidia 7100 GS

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.

postanowiłem lekko zmodernizowac mojego kompa:

-zasilacz juz dawno wymieniłem (stary padł a nowy jest naprawde dobry)

- zwiekszyłem pamiec ram z 512 do 1,5 GB

- Dysk mam wystarczajacy 160GB

- Procka tez nie bede ruszał (AMD Sempron 3000+)co prawda 1,6 MHz ale nic nie przycina

- Grafika nVidia 7100GS i własnie tu jest dylemat, zmienic czy zostawic ???

jesli zmienic to jaka karta mozna by ja zastapic ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie zasilacza: juz z samego wygladu stary zalatywał tania chinszczyzna( ale taki zestaw kupiłem) na poczatku było ok,puzniej zaczął dosc głosno pracowac az w koncu padł. A nowy to juz bajka, wiekszy od tamtego, posiada olbrzymi wentylator, cichutko pracuje iposiada wszystkie rodzaje wtyk jakie do tej pory wymyslono wiec wydaje mi sie ze jest dobry.

2. Nowy zasilacz jest naprawdę dobry bo jeszcze nie padł?

To pytanie brzmi jakby było skierowane do noobka, ale cóz nie gniewam sie :D

a z karta jest taka sprawa:

1. chciałbym sie przezucic z win XP na 7

2. komputera praktycznie nie urzywam do gier, ale ostatnio tak mnie naszło i chciałbym sobie pograc w jakies nowsze gierki i obawiam sie ze karta moze nie wyciagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pytanie brzmi jakby było skierowane do noobka, ale cóz nie gniewam sie :D

Gdybyś nim nie był, podałbyś markę i model. To mówi więcej niż to co napisałeś.

Procesor nadaje się to gier sprzed 5 lat góra. Ta grafika nie nadaje się nawet do gier.

Teraz widzę, że masz tego 7100gs. Tak naprawdę to zmiana grafy nic nie da w kwestii jakichkolwiek gier z ostatnich lat.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda sie kłucic o ten zasilacz, bo nie o nim jest temat ale ok. :) tak szybko: marki i modelu nie pamietam, pudełka po nim juz dawno nie mam, a nie chce mi sie go odkrecac od obudowy zeby to sprawdzic. Mam troche ciezki dostep wzrokowy do niego, wiec widac tylko 2 scianki, a ta informacja jest pewnie na innych. wiec to chyba tyle na ten temat.

w takim razie w jaka karte zainwestowac???

tak zeby win 7 ładnie ładnie działał łacznie z AERO, nie chodzi mi o jakies najnowsze gry, czasami tylko chciałbym sobie przyciac w Medal o Honor lub jakiegos nowszego NFSpeeda

Teraz widzę, że masz tego 7100gs. Tak naprawdę to zmiana grafy nic nie da w kwestii jakichkolwiek gier z ostatnich lat.

np. ostatnia gra w jaka grałem na tymkompie to był NFS most wanted prezentował sie rewelacyjnie, tak samo medal of honor pacific assault wiec mysle ze chyba troche przesadzasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w ten deseń > Ati Radeon HD 3650 512MB 128-BIT AGP BOX - GWAR (1556724465) - Aukcje internetowe Allegro

Aczkolwiek i tak jest to jak dla mnie wyrzucanie pieniędzy w błoto - do 7 dobrze mieć przynajmniej te 2GB RAMu, procesor też sporo za słaby. Podaj ten zasilacz bo z nową kartą może nie wyrabiać. Żebyś potem nie przyleciał tu z płaczem że sprzęt poszedł z dymem razem z zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PŁYTA MSI 7270 PCI x16

zasilacz PENTAGRAM SILENT FORCE 430 WATT

dokładnie ten. http://allegro.pl/pentagram-silent-force-psf-430-p12s-atx-2-2-430w-i1559158867.html

te 512 mb ramu mozna spokojnie dokupic tylko jeszcze nie wiem czy warto.

Edytowane przez viqud

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym 2x ASUS GeForce 8600GT 512MB Silent Sli (1560318466) - Aukcje internetowe Allegro

Założysz wentylator 80mm na 5V i będzie chicho i chłodno.

Nigdy nie wiadomo kiedy mały wentylatorek stanie się nieznośny.

Ten z postu wyżej jest ok bo ma dość duży radiator.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi