izded Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Tak jak w temacie kupiłem Pentium M 725, po zamontowaniu laptop odpala, ale jest tylko ciemny ekran. Po powrocie do Pentium M 1300 wszystko działa normalnie. Na procesor została nałożona pasta AS 5. Czy uszkodzony jest procesor, czy płyta nie obsługuje bo nie wiem a to dość wiekowy sprzęt? Notebook to Acer Travelmate 290 LXT360. Bios zaktualizowany do 2.0 z 2008 r Oficjalnie chipset obsługuje Baniasa, ale wiem też że ludzie odpalali Dothany na i855. Czy faktycznie chipset nie jest przystosowany, czy procesor jest uszkodzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Prawdopodobnie płyta nie obsługuje tego procka. Miałem to samo, socket pasował a po włączeniu czarny ekran. Patrząc na matrycę pod kątem było widać że się załącza na czarno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 sprawdź czy na pewno szyna się zgadza i po wsadzeniu nowego procka zrób reset biosa (10 sek przycisk włączenia bez baterii i zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) sprawdź czy na pewno szyna się zgadza i po wsadzeniu nowego procka zrób reset biosa (10 sek przycisk włączenia bez baterii i zasilacza) Szyna powinna się zgadzać, czytałem o udanych próbach włączenia Dothanów na i855, ledwo się dokopałem do procesora, a nie mam pojęcia gdzie jest bateria i czy to rozwiąże problem. Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...