Mat3o Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Procesor: Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 GHz BOX Pamięć: OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 1066MHz CL5.0 BOX Reaper HPC Płyta główna: Abit IX38 QuadGT Zasilacz: BeQuiet Straightpower 600W Poszukuję karty pod ten zestaw. Zastanawiałem się nad GTX650 Ti od ASUSa, MSI albo Gigabyte. Jeżeli to dobry wybór to od kogo najlepiej wziąć? Jeżeli nie, to jaka inna karta wchodzi jeszcze w grę (do 950zł)? Wcześniej posiadałem GTX280 od Zotaca ale często się przegrzewał aż ostatecznie padł. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Przede wszystkim kup dodatkowe chłodzenie i podkręć procesor. Nie ma sensu inwestować w jakąś kartę z ceną w okolicach 950 zł gdyż procesor będzie ją ograniczał i ogólna wydajność w grach będzie taka sama jakbyś miał kartę za 300 zł... Podkręć procesor, dopiero wtedy można myśleć o zmianie karty na jakąś porządną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat3o Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ok, wezmę to pod uwagę i dokupię jakieś dobre chłodzenie. Na standardowym wykręciłem do 2.9 GHz ale to było stosunkowo dawno. Co do karty to wolę teraz zainwestować w jakiś lepszy model i mieć potem trochę spokoju :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
febian55 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 ja brałbym msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danello Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Z tego co czytałem bardzo fajną propozycją jest w tej cenie Asus GeForce CUDA GTX560Ti DCII 1GB DDR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unpure Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Z kart Radeon MSI R6870 Hawk ,Gigabyte GV-R687SO-1GD a nvidia N560 ti Edytowane 18 Maja 2011 przez unpure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Scythe Grand Kama Cross SCKC-2000 Sapphire HD6950 1GB DDR5 Procesor podkręcasz do 3.5GHz co dla GKC nie będzie żadnym problemem, ponadto będzie cicho a i sekcja zasilania na płycie będzie swobodnie oddawać ciepło. Grafika na starcie jest na poziomie GTX 560, ale to model Sapphire który jako jeden z niewielu praktycznie w 99% gwarantuje udany mod na 6970. Cały zabieg polega na odpaleniu programu i wgraniu nim BIOS z liczbą jednostek HD 6970. Po 3 minutach masz wydajność na poziomie GTX 570 ;) @edit Dopiero teraz zauważyłem że ten archeolog nade mną odkopał topic o którym już pewnie sam autor zapomniał... Edytowane 18 Maja 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...