Destiny Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Witam, Nie mam zbytniego rozeznania w monitorach więc proszę o radę. Kwestia ceny: 600-800zł Rozważam takie: Philips 107 T40 - 699zł LG Flatron F700B - 730zł NEC FE771 SuperBright - 689zł Ceny z Komputronika. Zależy mi na tym aby był raczej niewyskoi (max 42cm) i miał krótki tył (im krótszy tym lepszy). LCD wogóle nie wchodzą w grę. Co mo możecie poradzić i powiedziec o tych monitorach?? Jak je oceniacie?? Wszelkie inne propozycje mile widzane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 CRT to przezytek... jak mozna sie w ogóle w XI wieku wpatrywać w kineskop :(... przeciez jego wynalezli ponad 50lat temu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 mam Philipsa 107 t4 Obraz jest bardzo dobry Wysokosc 40cm szerokosc 39,5 cm długosc 42 cm Wszytkie monitorki ktore wymieniles są bardzo dobre, ale ja bym sie decydowal raczej na tego Nec'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ja polecam philipsa. widziałem go w akcji i jest nieporównywalnie lepszy w jakości obrazu od flatrona lg. jelen : nie bądź taki jeleń bo wiem jak wyglądają LCD (te do 2000zł) i rewelacji nie ma. CRT nadal są lepsze do gier akcji, no i odświeżanie mają lepsze. a samochód wynaleziono ponad 100 lat temu i też nie jeździsz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Ja mam NEC'a MultiSync FE771 SB i go naprawde polecam. Taki LG to się wogóle nie umywa. W końcu to nowa technologia Diamondtron i musze powiedzieć, że nawet niektóre LCD z niższej półki ni posiadają tak zajebistego obrazu (kontrast, jasność). Jeżeli szukasz dobrej 17 to powinieneś się również zastanowić nad monitorem (dostępny chyba tylko w AGE computers) firmy iiYama. Poniżej zamieszczam wyciąg z cennika AGE'a: monitor 17" iiYama HF703UT_______________999,00 zl monitor 17" iiYama HM703UT_______________899,00 zl monitor 17" iiYama HM704UTc silv.-blue______949,00 zl monitor 17" iiYama LM704UT_______________699,00 zl monitor 17" iiYama LS704UT_______________579,00 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Oczywiście polecam w zasadzie tylko 1 model ale i tak musiałbyś się szarpnąć. A mianowicie: monitor 17" iiYama HM703UT_______________899,00 zl Chociaż w niższej cenie to już kupisz innego NEC'a: monitor 17" NEC FE791SB_________________815,00 zl Porównywalnym modelem chyba do NEC'a 771 jest: monitor 17" iiYama LM704UT_______________699,00 zl jednak go nie widzialem i nie jestem pewien czy jest lepszy od NEC'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Oczywiście polecam w zasadzie tylko 1 model ale i tak musiałbyś się szarpnąć. A mianowicie: monitor 17" iiYama HM703UT_______________899,00 zl ... mam właśnie ten monitor i szczerze POLECAM !!! :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 u mnie nec 791 swieci i jestem bardzo zadowolony.....gwara jest na 3 lata w systemie door to door......(ale mam nadzieje nie korzystac)...mozna sterowac parametrami monitora z poziomu windy.....taki maly bajer......no i najwazniejszy parametr to odswiezanie......100Hz to minimum:)do 1024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ja bym polecal NEC a BTW jelen AMD dobrze mowi samochod wczesniej wynalezli niz kineskop i ty jeszcze nim jezdzisz ??? lol lol lol a i jeszcze jedno telewizor masz oczywiscie plazmowy bo przeciesz kineskop to przezytek :/ :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 CRT to przezytek... jak mozna sie w ogóle w XI wieku wpatrywać w kineskop :(... przeciez jego wynalezli ponad 50lat temu... :o Polonez to jest dopiero przezytek, Celeron zreszta tez ;) Destiny: ja bym bral tego Philipsa :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 CRT to przezytek... jak mozna sie w ogóle w XI wieku wpatrywać w kineskop :(... przeciez jego wynalezli ponad 50lat temu... :o Polonez to jest dopiero przezytek, Celeron zreszta tez ;) Destiny: ja bym bral tego Philipsa :) :D dlatego mam Athlona XP Tbreda B0 a jezdze Maseratti :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 polecam SAMSUNG SYNCMASTER 757 DFX Kosztuje parę zetów powyżej 800 ale jest bardzo dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 u mnie nec 791 swieci i jestem bardzo zadowolony.....gwara jest na 3 lata w systemie door to door......(ale mam nadzieje nie korzystac)...mozna sterowac parametrami monitora z poziomu windy.....taki maly bajer......no i najwazniejszy parametr to odswiezanie......100Hz to minimum:)do 1024 dołączam sie do przedmówcy - świetny monitor (w listopadzie '02 płaciłem za niego 1050zł- teraz ok 830zł w komputroniku), dość nowy produkt - wrzesień '02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja też mam tego NECa (791 SB), wad praktycznie brak, obraz bardzo dobry, ustawienia obrazu z poziomu Windows 2000/XP, a na dodatek teraz potaniały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Szczerze mowiac to masakrycznie potanialy. Ja za swojego jakis czas temu dalem ze 780 zeta chyba albo i wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...