Skocz do zawartości
wampir

Doradzcie czy zmieniac ???

Rekomendowane odpowiedzi

wampir poczekaj kupisz po wakacjakch tak jak mi z plyta radziles ... teraz lato i co bedziesz isedzial przed kompem ja raczej sporadycznie i jak co to tylko w nwcie przyjdzie szkola zimno sie zrobi wtedy sobei cos wypasionego kupisz z dx9 moim zdaneim nie ma sensu teraz sie w to ladowac ...tak jak ja odpuscilem plyte glowna tak ty odpusc karte a w gre to daj sobie 16 bit i bedzie ci smigalo albo lepeij proca wykrec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK a teraz jeszzce raz powtorze moj wywod :)

Wlasnie rozmawialem z kumplem ktory mi powiedzial ze jedzie do usa na wakacje i tal mi przez glowe przeleciala mysl coby mi przywiozl cos ))

tylko co ?????

Na radka 9500Pro mnie nie stac no chyba ze stanieje pod koniec wakacji do 120$ w co watpie radka 9500 sie pekam bo nie wiem czy potoki odblokuje i czy bedzie chulac moze jakiegos fx ????

Najgorsze jest to ze on nie kuma nic z soft modowania i nie bedzie mogl tego sprawdzic na miejscu ((

Macie jakies pomysly ???

PS czy on przewozac nie zabuli za to jakiegos cla albo innych oplat ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genghiskhan Ty masz chyba coś z oczami.Napisałem,że jak koleś chce modować(opis,jak już pisałem jest na forum) to niech bierze Ti4200,bo skręci się go wtedy bardzo ładnie.A jak twierdzisz,że między R9000 i R9100 jest mała różnica,to idź się leczyć,bo jeszcze zaraz palniesz,że 9200 bije 9100!Wracająć do tematu:jak możesz poczekać,to poczekaj i bierz Ti4200,a jak wolisz się nie nudzić na wakacje(chyba,że ten drugi komp jest lepszy) to kupuj 9100.Zawsze go sprzedasz,bo w tym przedziale cenowym nic lepszego nie ma,a co za tym idzie kupiec się znajdzie.I tak różnica 200zł jest według mnie za duża.To 2/3 rugiego 9100!Jakby Ti4200 kosztował ok.400,to bym bez namysłu go brał.A co do R9100,to da się na tym pograć na dzień dzisiejszy we wszystko.Pozdrawiam.

ehhh nie zrozumiales mnie

niewazne z reszta :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zabuli clo jak sie przyzna ale to jet tylko 1 mala karta wiec moze mu sie uda .... ale oficjalnie nie ma sensu tego robic ceny malo sie roznia gwarancji brak a po wakacjach to juz niewiadomo co sie moze stac ..moze kyro bedzie najlepsze a inne super potanieja lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genghiskhan Ty masz chyba coś z oczami.Napisałem,że jak koleś chce modować(opis,jak już pisałem jest na forum) to niech bierze Ti4200,bo skręci się go wtedy bardzo ładnie.A jak twierdzisz,że między R9000 i R9100 jest mała różnica,to idź się leczyć,bo jeszcze zaraz palniesz,że 9200 bije 9100!Wracająć do tematu:jak możesz poczekać,to poczekaj i bierz Ti4200,a jak wolisz się nie nudzić na wakacje(chyba,że ten drugi komp jest lepszy) to kupuj 9100.Zawsze go sprzedasz,bo w tym przedziale cenowym nic lepszego nie ma,a co za tym idzie kupiec się znajdzie.I tak różnica 200zł jest według mnie za duża.To 2/3 rugiego 9100!Jakby Ti4200 kosztował ok.400,to bym bez namysłu go brał.A co do R9100,to da się na tym pograć na dzień dzisiejszy we wszystko.Pozdrawiam.

Gen ciebie nikt nie rozumie ale to raczej twoja zasługa.

A co do tego że nie ma tam (w mojej rozpisce Ti4600 i Ti4800) wiem ale R9700 i R9800 też nie ma bo niby po co to pisać jak i tak koleś myśli o czymś ze średniej półki a nie hi-end.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje kupic Radeona 9500 64mb to najlepszy wybor. One sa w 99% modowalne i bedziesz mial wypas 9500 pro za ok. 600 zl. Poszukaj w siriusie lub na allegro. Ti4200 to przezytek nie warty swej ceny a texty typu ze lepszy jest w dx8 to nic niewarte bzdety 3dmark 2001 jest testem glownie dx7 tylko nature jest dx8 i tam ti dostaje w dupe od 9500 pro no i testy shaderow mowia same za siebie. Jak chcesz cos kupic i nie zalowac to kupuj 9500 64 mb i go moduj nie bedziesz zawiedziony ! ! !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gen ciebie nikt nie rozumie ale to raczej twoja zasługa.

A co do tego że nie ma tam (w mojej rozpisce Ti4600 i Ti4800) wiem ale R9700 i R9800 też nie ma bo niby po co to pisać jak i tak koleś myśli o czymś ze średniej półki a nie hi-end.

to malo kumaci ludzie na forum sa widocznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej wampir,

ja bym na twoim miejscu jeszcze poczekal az doom3 wyjdzie, ze pare gier ci sie troszke tnie to nie powod do lamentow.

Zmien karte jak za rozsadna kase twoj komp dostanie porzadnego kopa, a nie slabo zauwazalnie sie polepszy.

Na rynku kart przez ostatni czas niewiele sie dzialo, teraz do sprzedazy trafi nowa fala i mozna sie bedzie spodziewac spadku cen.

A to link do benchow doom3, wersja prawdopodnobnie alfa

http://www6.tomshardware.com/graphic/20030...fx_5900-11.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to spylilem juz Radka i teraz jade na jakiejs vancie :((

niezly dopal :)

Dobrze ze teraz examiny a pozniej komp jedzie do panny bo bym chyba takiego hamstwa nie zniosl :)

PS : kumpel w usa juz mi looka za siakims r9500pro , mam nadzieje ze wyjde na tym do przodu ,

bo nie wiem jakies sa realia ???

moze lepiej tutaj kupic jakiegos ti4200 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem testy R9600Pro tyle że miał pamięci 200 ponieżej specyfikacji i wypadł raczej szybiciej od 8500 a nie jako konkurent 9500Pro może jak by miał mormalne pamięci to by było lepiej ale raczej nie szybciej od 9500Pro i do tego wogóle się nie dało go podkręcić nawet o 1Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...