arthi Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Witam, Slyszalem ze na istniejacym systemie winxp nie mozna zainstalowac macierzy radi, a dokladnie kontrolera, czy to prawda?? chce zainstalowac HPT370A zintegrowany z plyta, czy do takich kontrolerow sa inne sterowniki niz do tych na kartach PCI??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 mozna. tylko nie podpinaj odrazu dyskow. najpierw wlacz kontroler, zainstaluj sterowniki (te od karty na pci powinny pasowac) a potem podepnij dysk do kontrloera. inaczej windows xp/2k wysypie sie przy stracie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Jeżeli masz raid zintegrowany z mobo, to stery do niego będą pewnie na cd dołączonym przez producenta. Na mojej mobo przy instalacji wystarczy dodatkowo zaznaczyć "utilities". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 u mnie w ogole nie mozna zainstalowac tych sterownikow, wyskauje jakis blad, ze niby brak jakiegos wpsiu w pliku *.INF :( albo ze brak zgodnosci z systemem, ze niby pliki sa przeznaczone pod win 95 i inne...totalna bzdura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Sterowników szukaj na stronie producenta kontrolera. Nie ma znaczenia, czy wpięty do pci, czy zintegrowany. Ważne, żeby były pod odpowiedni system. Kontroler jest na mobo, więc niczego raczej nie musisz przepinać, ale najpierw instalka kontrolera, a potem z biosu HPT konfig macierzy. opis konfiguracji musisz mieć w instrukcji płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 no i udalo sie zainstalowac....tyle ze moj WDC nagle stal sie SCSI (czy jakos takos sie pisze) ;( w kazdym razie, ja wlasnie chcialem tego uniknac gdyz o ile mi wiadomo, SCSI nie maja buforowania zapisu..UDMA co koledzy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...