misiak Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Witam. Dzisiaj zakupiłem aparat Fujifilm s2950. Jestem bardo zadowolony z tego aparatu. Jednak w salonie powiedziano mi abym uważał na wirusy na komputerze ponieważ mogą one łatwo zablokować aparat. I moje pytanie jest takie. Jaki antywirus jest najlepszy w moim przypadku? Ew czy są jakieś inne sposoby zapobiegnięciu zablokowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Najprostszy sposób to zainstalowanie na komputerze antywirusa. Ja osobiście polecam eseta bądź kasperskiego. Sposób bardziej hardcorowy: Możesz także zgrywać zdjęcia za pomocą czytnika kart. Na karcie pamięci przed podłączeniem do komputera ustawiasz przełącznik na pozycję "lock" dzięki czemu nie wgrają Ci się na nią żadne pliki (wirusy)- zdjęcia możesz bez problemu kopiować. Przed zamontowaniem do aparatu karty ściągasz z niej blokadę i formatujesz ją z pod aparatu. Ja osobiście jeszcze się nie spotkałem z wirusem na aparacie cyfrowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Też właśnie myślałem żeby blokowac karte. Tylko że największym problemem jest to że nie mam czytnika kart SD. jak już to microSD. Ale będę walczył antywirusem. Wielkie dzięki ;] Edytowane 23 Maja 2011 przez misiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Mozesz wytlumaczyc w jaki sposob infekcja dotyczaca nosnikow przenosnych moze zablokowac aparat? Co to za bzdury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 To nie są żadne bzdury! Na jakimś forum też znalazłem kogoś już z zablokowanym aparatem. I tak mi powiedział pan sprzedający ten aparat więc dlaczego mam ryzykowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Może pan chciał Ci wcisnąć jeszcze program AV. Jak wyobrażasz sobie uruchomienie programu napisanego pod Windows przez OS aparatu cyfrowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 To nie są żadne bzdury! Na jakimś forum też znalazłem kogoś już z zablokowanym aparatem. I tak mi powiedział pan sprzedający ten aparat więc dlaczego mam ryzykowac? Moze dlatego ze ten aparat nie posiada wbudowanej pamieci, co nawet w przypadku uwalonego pliku, które mogłoby spowodowac błąd softu wymaga jedynie wyciągniecia karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...