okashii Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Witam, czekając na premierę nowych procesorów AMD zacząłem się zastanawiać na jaki procesor się zdecydować jeśli okażą się one niewypałem lub będą za drogie na mój budżet. Planuje kupić taki zestaw: RAM: Goodram DDR3 2x2GB 1333MHz Karta Graficzna: Asus Radeon 5850 1GB Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W Napęd Optyczny: Samsung SH-S223C SATA Dysk Twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 [HD502HJ] System Operacyjny: Microsoft Windows 7 Home Premium 64Bit PL Oczywiście bardzo chętnie kupiłbym do tego zestawu procesor 2500K ale sęk w tym, że gram na 19 calowym monitorze [samsung SyncMaster 913N] w rozdzielczości 1280x1024 do którego jestem bardzo przyzwyczajony i nie przejawiam żadnych chęci aby zmieniać go na większy. Więc czy jest sens inwestować w Intela ~700zł+400zł+100zł [2500K, Mobo, Cooler] skoro za ~700zł mogę mieć Phenoma 955BE z płytą i chłodzeniem? Komputer ma być do gier więc przy takiej karcie graficznej, podkręcony Sandy Bridge będzie się chyba tylko marnował. Fakt 2500K spokojnie wystarczyłby mi na kilka lat, bez konieczności zmiany procesora, ale gdybym miał składać zestaw bardzo przyszłościowy to przydałaby się również lepsza karta graficzna a to już spore naciąganie budżetu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 To kup i5 2300 + H61iCafe albo naprawdę poczekaj na premiery AMD i dopiero myśl, bo układanie planu B teraz nie ma sensu, gdyż po premierze może się okazać że nawet plan C będzie baardzo nieaktualny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Zmień zasilacz na coś innego i zapoznaj się z regulaminem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...