Starblack Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2011 (edytowane) Jako iż w końcu kupiłem nowego blaszaka postanowiłem go podpiąć pod stary monitor CTX'a z wyjściem D-Sub. Karta graficzna to ASUS ENGTX460 Direct CU z 2ma DVI. Po podłączeniu monitora dzięki przejściówce DVI->DSUB monitor wyświetla "No signal imput". NA zintegrowanej grafice (HD 3000) monitor działa (ale też jest podłączony pod DSUB'a) Nie wydaje mi się, żeby grafika była źle podłączona, ma zasilanie dodatkowe podłączone więc generalnie wszystko powinno działać. Czy to wina sędziwego już monitora, czy może problem leży gdzie indziej? BArdzo prosze o pomoc. ------------- Cały config: ASRock Z68 Pro3 i5 2500k ASUS GTX460 2GB DDR3 Kingston Hyper X 1600 TACENS Valeo III 600W OS: Win XP PROF SP2 Edytowane 28 Maja 2011 przez Starblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2011 Poczytaj sobie TUTAJ, bo może masz złą przejściówkę.(obrazek po prawej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starblack Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2011 Zrobiłem przejściówce zdjęcie: wygląda dość nietypowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2011 Ta przejściówka, której użyłeś była dołączona do grafiki czy wykopałeś z szuflady? Mi się wydaje że coś za mało ma tych pinów. Ja mam taką "pełną", czyli ze wszystkimi możliwymi pinami i działa z TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starblack Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 Pzejściówka była załączona do karty grafiki. Swoją drogą system karty nie widzi. Nie wiem już co mam z tym fantem zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 Pzejściówka była załączona do karty grafiki. Swoją drogą system karty nie widzi. Nie wiem już co mam z tym fantem zrobić. 1. Sprawdź czy karta dobrze siedzi w slocie PCI-E. 2. Sprawdź kartę w innym kompie. Skoro system nie widzi karty to możliwe, że może być uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...