Skocz do zawartości
Filippoznan

[Upgrade] co dokupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

w najbliższym czasie planuję rozbudowę komputera i w związku z tym proszę was o poradę, co dokupic ?

mój komp:

Typ procesora: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+

Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-MA69VM-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Pamięc RAM: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 At 400 MHz) (4-4-4-12 At 266 MHz) (3-3-3-9 At 200 MHz)

Karta wideo: ATI Radeon Xpress 1200 (320 MB) - zintegrowana

Dysk fizyczny: SAMSUNG HD502HI (500 GB, 5400 RPM, SATA-II)

Dysk fizyczny: SAMSUNG SP0812N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Napęd dysków optycznych: TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Zasilacz: 400W no-name

dziękuję za pomoc

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. To pewnie tego co polece nie będzie już w sklepach albo będą zupełnie inne ceny.

2. W takim razie na teraz:

Seasonic SS-400ET albo inny np Fortron GHN

5670 DDR5 lub uzywane 4670 itp

Athlon II x2 2x0

2GB DDR2 uzywki

3. Obudowa dużo mówi :E No ale to i tak bez znaczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

RAM na pewno, 1GB na dziś to zdecydowanie mało, zwłaszcza, jak chce się brać za nowe gry.

2-4GB DDR2, grafika (@Prolog - 4670? Prędzej 4850 ;)) i zasilacz, ale co do tego, to niestety nie mam jak na dzisiejsze czasy pojęcia. Nie wiem jak z procesorem, AMD odpuściłem sobie dawno temu.

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta obsługuje Athlony II i cześć Phenomów II na nowszym BIOSie także aktualizacja i heja.

Nie wiem skąd mi się wzieło 4670 :P Chociaż dla oszczędności można je tanio wyrwać. Z 4850 dobre chłodzenie i gwarancja to już 250 zł wołają..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi