Pilar Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam serdecznie, Za kilka dni otrzymam w spadku po graczu (żona, dzieci, etc., R.I.P) obudowę ThermalTake Armor Black LCS. Przeglądając forum zauważyłem, że nie macie zbyt dobrej opini o TT, ale coż...darowizny nie odrzucę:) Na dniach zmieniam też platformę na Socket 1155 dlatego będzie czas na zrobienie porządków w obudowie. 1. Znalazłem już rurki THERMALTAKE iTube 6 CL-W0045 na aiti.pl. Pytanie co innego polecacie pod ten zestaw? 2. Chce też uporządkować przebieg rurek w obudowie (w tej chwili są strasznie powyginane, wręcz z jajowatym przekrojem). Pewnie, żeby wszytko okiełznać potrzebowałbym małą kombinację złączek 90 i 45 stopni. Pytanie jakie powinienem kupić złączki? Chodzi mi o odpowiedni rozmiar pod ten zestaw? A jak sprawują się plastikowe złączki takie jak ta: klik? Na koniec chciałem zapytać, czy ktoś z was ma taką obudowę, bo stojąc u mojego darczyńcy wydaje się dość głośna - chodzi mi o ewentualne przeróbki, albo panel do regulowania prędkości wiatraków. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Na początku to zmierz średnicę wewnętrzną i zewnętrzna tych węży (i tak musisz wszystko przepłukać jak było używane). Kto wie, może da się dobrać jakiś porządniejszy wąż do tego zestawu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilar Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Na początku to zmierz średnicę wewnętrzną i zewnętrzna tych węży (i tak musisz wszystko przepłukać jak było używane). Kto wie, może da się dobrać jakiś porządniejszy wąż do tego zestawu :) Dzięki za odpowiedź. Miałem nadzieje, że ktoś zna średnicę tych węży, bo na razie nie mam jeszcze zestawu w domu (liczyłem, że jak dojedzie, to wszystko będę już miał i przystąpie do działania:)) ). Jak przepłukać, to wodą destylowaną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilar Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Trochę poszukałem i wężyk ma wewnętrzną średnicę 6,4 mm. Ścianka jak podają to 1 mm (na jednej stronie podano, że ma 2 mm, ale to chyba błąd). Rozmiar jest podawany tak: Three sizes of UV tube, 1/4" ,3/8" and 1/2", easy to fit liquid cooling system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Czyli wąż masz klasy 6/8...Takie węże musisz namierzyć w jakimś sklepie akwarystycznym czy ogrodniczym bo obecnie najmniejsze stosowane w LC to 8/10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Czyli wąż masz klasy 6/8...Takie węże musisz namierzyć w jakimś sklepie akwarystycznym czy ogrodniczym bo obecnie najmniejsze stosowane w LC to 8/10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 U mnie mają takie węże w castoramie, ale dorwać złączki będzie dużo trudniej. Kup sobie najtańsze złączki NK10, do tego wąż 10/13 (albo 10/16) choćby z budowlanego (3zł/m), który i tak będzie o niebo lepszy od thermaltake'owego (mam oba pod ręką, jak chcesz mogę ci zrobić zdjęcia łuków przy linijce). Nie jestem tylko pewien, jaki gwint mają złączki TT. Ale pewnie 1/4" albo 1/8", a oba typy są ogólnodostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...