Skocz do zawartości
Narvel

Mysz dla gracza WoW'a do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako, że w mojej poprzedniej myszce (sidewinder x5) zużył się materiał z którego wykonany jest scroll postanowiłem zaopatrzyć się w nowy sprzęt. Mysz ma służyć do gry przede wszystkim w WoW'a, więc miło by było gdyby posiadała więcej przycisków z boku niż dwa. Musi sprawować się też dobrze w FPS'ach (CS, Battlefield). Gryzoń musi być precyzyjny, koniecznie przewodowy.

Z myszy korzystam dosyć intensywnie, więc musi być wykonana z dobrego materiału, szczególnie scroll (w x5 zużył się po roku...). Co do wielkości to sidewinder x5 bardzo mi pasował, chociaż na mx518 też dobrze mi się pracowało.

Mam do wydania około 300zł, jeśli mysz będzie tańsza może być w zestawie z dobrą podkładką (moja firmy steelseries już się trochę zużyła). Proszę o porady osoby, które znają się na rzeczy

Aktualne modele, które brałem pod uwagę:

- Roccat Kone [+] - jak sprawa ze scrollem, psuje się jak w Kone v1 i v2?

- Razer Imperator - jak akceleracja wsteczna, jaki sensor?

- Razer Lachesis - podobne pytania jak Imperator

- Gigabyte M8000x - jakieś zastrzeżenia do tej myszki?

- Logitech G9x - jakieś zastrzeżenia? (wygląd mnie odrzuca)

- Steelseries WoW MMO - jakieś zastrzeżenia?

Jestem otwarty na propozycje ;)

Pozdr.

Edytowane przez Narvel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki trochę OT, ale zamiast szukać myszy z kilkoma przyciskami z boku, naucz się pisać makra, szczególnie z uwzględnieniem modyfikatorów (shift, ctrl), gram affli i obudowany makrami na klawiaturze, nie potrzebuję ani jednego przycisku myszy na umiejętności.

Z drugiej strony sporo ludzi z gildii chwali sobie nagę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z makr na klawiaturze (Logitech G15 v2) ale na myszce jest to po prostu wygodniejsze i łatwiej dostępne.

Wiem, że był problem z Nagą, mianowicie klawisze nie były w pełni programowalne tylko miały stale przypisane jakieś klawisze. W wersji Epic już tego problemu nie ma, tylko, że Epic kosztuje 450zł. Nie wiem czy w wersji zwykłej Nagi zostało to poprawione przez nowsze sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w czym problem? Piszesz makro pod jakiś odległy klawisz i podpinasz go pod przycisk, załatwione. A tak swoją drogą, to poza niezbędymi a,w,d, masz wokół z dychę klawiszy do podbindowania makrami, nie znam klasy której zabraknie miejsca na umiejętności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi