Skocz do zawartości
Swistaq

Kandalf LCS - modyfikacja WC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przerabiam chłodzenie w obudowie Kandalf LCS Link. Na początek zmieniłem blok na EK Water Blocks EK Supreme HF - Plexi Nickel + Easy Mount oraz złączki do bloku na EK G1/4. Złożyłem wszstko odpowietrzyłem i zalałem borygo. Wszstko fajnie pięknie ale pompka pracuje nieco głośno. Po założeniu bloku na procesor w biosie temp w spoczynku na i7 2600k jest 46C. Nie miałem jeszcze czasu żeby przesmarować od nowa blok i zobaczyć czy tu nie ma problemu, natomiast zastanawiam się czy 7 letnia pompa z oryginalnego zestawu poprostu nie daje już sobie rady. Proszę o radę jaką ewentualnie nową pompkę i rezerwuar kupić - procesor będzie podkręcany ale nie jakoś ekstremalnie w związku z tym zależy mi głównie na ciszy (pompy CWU/CO odpadają) i zachowaniu w miarę dobrej temperatury. Wstępnie myślałem o EK-DCP 2.2 i do tego EK-Reservoir Combo DCP 2.2 albo EK-BAY SPIN Reservoir - Acetal. Jakby ktoś miał jakieś własne przemyślenia konstruktywne którymi chiałby się podzielić z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam :wink: PS. Pozostałe elementy WC to rzeczy które są w linku na początku posta tj chłodnica 360mm z 3 wentylami 120mm podłączona na czarnych firmowych wężach o średnicy mniej więcej 3/4 (wewnętrznej) węży przeźroczystych 3/8'' które widać równierz na zdjęciach z pierwszego linka.

Edytowane przez Swistaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borygo nie rozcieńczone demineralką jest gęste i pompka się męczy

przepychając przez układ gęsty płyn.

Zwykle rozcieńcza się borygo przy używaniu w LC 50/50 albo 30/70.

Pastę polecam Noctua NT-H1 lub PROLIMATECH PK-1 NANO.

Budżet da radę w przypadku pompki DDC 355+top od EK i rez od EK

wedle uznania.

Wydajna,mocna i bardzo cicha po skręceniu do 65% mocy pompka.

Nie wiem jakiej pojemności rez się zmieści w budzie tak by wpasować się w koncepcję.

Może też rozważ gotowy reztop z oferty EK do tej pompki.

Edytowane przez Elder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi