maciejmaciej Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam, mam pewien problem, mój laptop łączy się z siecią bezprzewodową a pomimo tego nie mam internetu? Router jest nowy, firma - Pentagram, internet działa na pozostałych komputerach (jeden na kablu, drugi łączy się bezproblemowo z siecią bezprzewodową) Na laptopie robiony był format (podobnie jak na drugim lapku, a problemów nie ma) nie mam pojęcia co to może być, bez problemu łączę się z jakąś niezabezpieczoną siecią więc wifi działa na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Podaj jaką masz siłę sygnału podczas próby łączenia oraz z jakiego systemu operacyjnego korzystasz. Mam rozumieć że przed formatem internet na laptopie działał tak?? Na laptopie na którym internet działa także podaj jaki jest zainstalowany system operacyjny. Sprawdź czy jak połączysz się kablem to czy neta na laptopie "bez neta" będzie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak połączysz się już z tym Pentagramem, jaki dostajesz IP ? Skąd masz neta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmaciej Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 #KoVol Siłę sygnału mam na max, korzystam z visty. Przed formatem internet bezprzewodowy śmigał aż miło. Na drugim lapku jest windows 7, jak łącze przez kabel to internet mam. #wreq Ustawione jest automatyczne pobieranie itp. a internet normalny, osiedlowa siec/łącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...