Skocz do zawartości
Genesi

Drobny problem - MOBO na SLI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie!

Otóż mam drobny problem, ponieważ planuję zamontować sobie SLI z kart G-force 9800GT z chłodzeniem dość puszyście zajmującym miejsce (Accelero S1 + 2x12cm wiatraczki --> to wszystko per jedna grafa). Nie chciał bym zmieniać chłodzenia na wodne lub kupować innego powietrzniaka typu scythe musashi (a to jest tak ponieważ wszystko x2 już posiadam, i kupno wszystkiego nowego x2 na grafy mijają się z celem..).

I chodzi mi tu o to czy jest jakaś godna polecenia płyta do takowego chłodzenia by się upchało na SLI...?

Także męczę cpu overclockiem więc i to warto wziąć pod uwagę...

Co można tutaj wykombinować? Jakieś inne alternatywne wyjścia z tej sytuacji?

Pozdrawiam was serdecznie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 15.06.2011 o 00:17, BlackMachine napisał(a):

Jeśli masz na celu zwiększenie komfortu grania w gry to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie jedna mocniejsza karta zamiast dwóch słabszych, dodatkowo stwarzających problemy z płynnością w grach.

No niby tak, lecz posiadam wszystko już skompletowane za śmieszne pieniądze..

a i tak wypadało by zmienić płytę na bardziej nowszą, bo tą co posiadam to jest weteran. A jeżeli by założyć (co wysoce prawdopodobne), że kolejną kartę co kupię to będzie też w SLI zwodowane (ale to dopiero za 8-12 miesięcy), a na to też chyba trzeba przestrzeni. Więc odrobine przyszłościowo myślę nad zakupem tej płyty, a robienie w SLI mojej 9800gt to można uznać za wersję BETA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi