Genesi Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam wszystkich serdecznie! Otóż mam drobny problem, ponieważ planuję zamontować sobie SLI z kart G-force 9800GT z chłodzeniem dość puszyście zajmującym miejsce (Accelero S1 + 2x12cm wiatraczki --> to wszystko per jedna grafa). Nie chciał bym zmieniać chłodzenia na wodne lub kupować innego powietrzniaka typu scythe musashi (a to jest tak ponieważ wszystko x2 już posiadam, i kupno wszystkiego nowego x2 na grafy mijają się z celem..). I chodzi mi tu o to czy jest jakaś godna polecenia płyta do takowego chłodzenia by się upchało na SLI...? Także męczę cpu overclockiem więc i to warto wziąć pod uwagę... Co można tutaj wykombinować? Jakieś inne alternatywne wyjścia z tej sytuacji? Pozdrawiam was serdecznie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Jeśli masz na celu zwiększenie komfortu grania w gry to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie jedna mocniejsza karta zamiast dwóch słabszych, dodatkowo stwarzających problemy z płynnością w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genesi Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 W dniu 15.06.2011 o 00:17, BlackMachine napisał(a): Jeśli masz na celu zwiększenie komfortu grania w gry to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie jedna mocniejsza karta zamiast dwóch słabszych, dodatkowo stwarzających problemy z płynnością w grach. No niby tak, lecz posiadam wszystko już skompletowane za śmieszne pieniądze.. a i tak wypadało by zmienić płytę na bardziej nowszą, bo tą co posiadam to jest weteran. A jeżeli by założyć (co wysoce prawdopodobne), że kolejną kartę co kupię to będzie też w SLI zwodowane (ale to dopiero za 8-12 miesięcy), a na to też chyba trzeba przestrzeni. Więc odrobine przyszłościowo myślę nad zakupem tej płyty, a robienie w SLI mojej 9800gt to można uznać za wersję BETA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...