Lecter Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 W najbliższym czasie planuję zmienić obudowę, do wydania mam 300 zł. Od obudowy wymagam, żeby: - dość dobrze tłumiła drgania i hałas, - była dobrze wykonana, - zapewniała dość dobrą wentylację. Musi mieć też minimum 200 mm szerokości. Poszukałem trochę na forum i jedną z najczęściej polecanych obudów jest Lancool K58. Jednak najczęściej wymienianą jej wadą są głośne wentylatory. Nie jestem jakimś maniakiem ciszy, ale też nie chciałbym od razu po zakupie obudowy kupować nowe wentylatory. Czy naprawdę są one takie głośne? Wentylator 140 mm ma tylko 1000rpm - chyba nie powinien być głośny przy takiej prędkości. 120 mm ma 1500rpm co też nie jest aż tak strasznie dużo. Poza tą obudową, biorę jeszcze pod uwagę: - Xigmatek Pantheon - Xigmatek Utgard - Xigmatek Midgard - CM 690 II Lite - CM HAF 912 Plus Trochę mnie martwi, że w tych obudowach zasilacz jest na dole - posiadam OCZ 500 W StealthXStream (rev. 1), w którym kable są krótkie i chyba nie obejdzie się bez przedłużaczy :? Która obudowa będzie najlepsza waszym zdaniem (niekoniecznie tylko z wyżej wymienionych)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Spójrz jeszczę na Pilum i Gladiusa z oknem. Do tego Bitfenix Shinobi i Sharkoon T9 w 4 wersjach kolorystycznych. Jeśli lubisz alu to spójrz na Rebel 9 Aluminium czy S55. A moim faworytem byłby Core 3000 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 W Lancool K58 wentylatory nie są głośne, tylko tak jak napisałeś ustawione fabrycznie na za wysokie obroty (1500 i 1000 to jest dużo, żaden fabrycznie wmontowany wentylator przy takich obrotach nie będzie cichy). Podepnij oba do płyty głównej i ustaw je w tryb silent, albo podepnij przedni 140mm pod 7v a tylny 120mm pod 5v i będzie cicho. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lecter Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dzięki za pomoc. Ostatecznie wybrałem Fractal Design Core 3000 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chrisboss Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 przy okazji tego tematu chcialbym Was zapytac co sadzicie o tej obudowie sharkoon-vaya wiem ze nie zostala wymieniona w spisie ale uwazam osobiscie ze jej cena w stosnku do jakosci jest naprawde bardzo przyzwoita. czy ktos juz sie z nia zetnkal lub mial okazje ja testowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Widziałeś ją na żywo? Ciężko ocenić jakość, dla mnie to wygląda jak sporo plastiku, w takiej cenie, cudów nie będzie. No i już nie wspominając o wyglądzie (chociaż to ofc kwestia gustu..). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...