qasq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Interesuje mnie platforma AMD. Kwota jest maksymalna. Proszę o konkretne propozycje cenowe i modelowe np: Phenom x3 XXX + Asus XXX + OCZ X:MB XXX Może być używka. Całość będzie działało z GTX460.768 oraz OCZMOD.500W Od płyty wymagam złącza ATA pod nagrywarkę oraz "w miarę" dźwięku. Na bajerach w stylu USB 5.0 czy sata.miliard mi nie zależy :) zestaw ma być pod gry w stylu SC2 i Diablo3, oraz neta, także bez zbędnych obciążeń, możliwe OC, ale raczej preferuję ciszę > moc Zdecydowałem się na zmianę, ponieważ podczas agresywniejszych potyczek w SC2 zauważam spowolnienia ze względu na małą obecnie ilość pamięci 2GB. Chciałem dokupić dodatkowe 2GB, ale gdy zobaczyłem cenę pamięci DDR2, doszedłem do wniosku że bardziej opłaca mi się wymienić całą platformę i kupić sobie 4-6GB ramu DDR3, niż 2DDR2 :) Pozdrawiam, oraz w miarę możliwość proszę o określenie, czy 400zł zawołane za : E8200, P5K-SE, 2GB.OCZplat, to dobra cena dla potencjalnego kupującego, czy może dam radę wycisnąć więcej? Pozdrawiam Edytowane 27 Czerwca 2011 przez qasq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Goodram 4GB PC1333 CL9 98zł Asus M4A77T AMD 770 228zł @ram.net.pl Zostaje 324zł na procesor: 1. poluj na używanego X4 955 lub 2. X2 555/550 @ X4 z gwarancją odblokowania: Phenom II 550BE 3.1GHz X2@X4 B50 BOX /GW/ (1689119175) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 ram.net.pl Lepszego sklepu wybrać nie mogłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 prawdę mówiąc, sprawdziłem cenowo, i w zestawieniu z esc.pl wypadają o ok 90zł taniej, więc mam "darmową przesyłkę" i zostaje mi na "kino", ale jak z gwarancją? Do esc mogę sam pojechać i wtedy przesyłka odpada, płacę jedynie za czas i bilety :) Co z tą wyceną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 W ram.net.pl często były problemy z realizacją zamówienia, dodzwonieniem się i gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 W ram.net.pl często były problemy z realizacją zamówienia, dodzwonieniem się i gwarancją. rozumiem, więc jednak dopłata i esc. co do wyceny, mógłbyś i tutaj dopomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) W ram.net.pl często były problemy z realizacją zamówienia, dodzwonieniem się i gwarancją. Realizacja zamówienia i kontakt jak najbardziej w porządku (7 zamówień w tym 1 kompletny zestaw komputerowy). Co do gwarancji - koledze padła kość ramu, wymienili na nową bez zająknięcia. Kupowałem w esc, gralu, camino i ramie - nie widzę najmniejszej różnicy a skoro jej nie widać... Ale rób jak uważasz, ja do wyboru jakiegokolwiek sklepu nie namawiam... Skoro jest to jeden z najtańszych sklepów komputerowych w Polsce to ma także jedną z największych ilości zamówień przez co może się zdarzyć, że nie zawsze wszystko jest na czas. No ale z dwojga złego 2-3dni dłużego oczekiwania na zamówienie vs 90zł w kieszeni... Edytowane 27 Czerwca 2011 przez frozenpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 jest jeszcze proline.pl , morele.net oraz techplanet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Skoro jest to jeden z najtańszych sklepów komputerowych w Polsce to ma także jedną z największych ilości zamówień przez co może się zdarzyć, że nie zawsze wszystko jest na czas. No ale z dwojga złego 2-3dni dłużego oczekiwania na zamówienie vs 90zł w kieszeni... Niektórym przekładali zamówienie o 2-3 tygodnie np. Kurier i ram.net.pl - Forum PCLab.pl Edytowane 27 Czerwca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Nieuczciwe praktyki w serwisie ESC.pl Gwarancja ESC, problem - Forum PCLab.pl problem z serwisem ESC.pl - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne [Zamknięty]problem z serwisem ESC.pl - Forum PCLab.pl Nie ma sklepów IDEALNYCH... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) ...ale są lepsze od ESC i ram.net.pl. Edytowane 27 Czerwca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 dobrze wiem, że nie ma sklepu idealnego. co z wyceną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Jak dla mnie każdy sam powinien zdecydować o sklepie w którym dokonuje zakupu, ja podałem jako przykład części z ram'u bo akurat obie były pierwsze na liście na skąpcu. Mieszkając w Gdańsku mam ogromny wybór sklepów - ram, esc, camino, x-kom, gral, balta, netpunkt morele więc, mogę mieć nieco inny punkt widzenia niż ludzie, którzy zamawiają na odległość. Stąd też nie zastanawiam się gdzie jest lepszy serwis, obsługa itd. bo i tak wszystko załatwiam face-to-face i wałki typu złamany pin lub inne tego typu historie nie wchodzą w grę. Dlatego zawsze wybieram sklep w którym na daną chwilę jest najtaniej. To mój punkt widzenia, każdy może mieć inny - wolny kraj ;) Jednak proponuję dla osób z Trójmiasta i okolic aby przy zakupie części kierować się głównie cenami. Ot moje zdanie. EDIT E8200 ~210zł P5K-SE ~100zł 2GB OCZ plat ~90zł Edytowane 27 Czerwca 2011 przez frozenpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) mam 40min do Gdańska, więc podobne jest moje zdanie co do zakupów w tych sklepach. gdzie najtaniej za ten zestaw? Edytowane 28 Czerwca 2011 przez qasq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 ktokolwiek? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Porównanie cen w kilku sklepach jest dla Ciebie zbyt wymagającym wyzwaniem? Edytowane 28 Czerwca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...