modlin Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) Mam taki niekonwencjonalny problem. Mam starą płytę KN9 i x2 na brisebane. Płyta źle odczytuje temperaturę procesora i po pewnym czasie zaczyna pikać (nie da się wyłączyć w biosie). Dźwięk pochodzi z tego samego głośniczka (?) co piknięcie po włączeniu komputera. Czy ktoś może pomóc mi zlokalizować ten "beeper" ? Płyta to Abit KN9. Skąd wydobywa się ten dźwięk ? Jak wygląda taki beeper ? ps. usunięcie beepera jest JEDYNYM dla mnie możliwym rozwiązaniem Edytowane 4 Lipca 2011 przez modlin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam, Głośniczek zazwyczaj jest podpięty na dole płyty, tam gdzie są wpięte kable wychodzące od obudowy (power, reset, diody itp.) Wtyk jest 2-pinowy i kończy się... głośniczkiem ;-). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Płyta nie ma wlutowanego pc-speakera, więc pewnie jest, jak przedmówca napisał, na kabelku. http://www.clearpc.ca/catalog/images/speaker.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modlin Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Dziękuje za pomoc. Przed zadaniem tego pytania robiłem VMOD'a karty graficznej. Nie wiem jak mogłem na to nie wpaść. Może nie złożyłem 100 komputerów ale kilka tak i zawsze był ten Speaker, typowy kabelek. Dziękuje raz jeszcze. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...