PiLi Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Witam, musze zakupic karte graficzna i potrzebuje pomocy w wyborze. Karta musi pociagnac 2-3 monitory (24"), powinna dobrze radzic sobie z grafika 2D, dobrze by bylo gdyby dawala rade tez pociagnac nowsze gry. (Gry na 1 monitorze, grafika 2D na 3) Warunek konieczny - nie moze wymagac uruchomiania dodatkowego reaktora w elektrowni :) = ENERGOOSZCZEDNA. Rozdzielczosc - 1920x1080 W chwili obecnej korzystam z: i7 960 @2.66 Ghz 6GB RAM @1333Mhz CL9 500GB HDD Gigabyte EX58-UD3R /intel X58/ OCZ StealthXStream 600W obecnie Radeon 4850 - 512Mb Gainward Golden Sample @ AC L2 edit: obecnie skłaniam sie ku XFX 6970 nie chce wymieniac nic oprocz karty. Koszt nowej karty im mniej tym lepiej - max 650PLN bede wdzieczny za pomoc Edytowane 7 Lipca 2011 przez PiLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Za tą kartę dostaniesz 200-300 zł Wiec na karty miał byś koło 900 zł W takim budżecie: GTX 560TI lub radeon 6950 jeśli dobrze cie zrozumiałem to Radeon będzie lepszy jeśli się mylę to mnie inni poprawią :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 GTX 560TI Odpada z powodu 3 monitorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) Czemu odpada? jest 1 chyba sposób po podpiąć Gforce do 3 monitorów tylko że trzeba mieć "znośnie" monitorki... tak powyżej 1k za sztukę :D kiedyś natknąłem się na opis co trzeba zrobić na jakimś anglo języcznym forum Chodziło tam o podpinanie szeregowo monitorów... z kolegą to próbowaliśmy zrobić ale nie daliśmy rady [możliwe że kiepskie monitorki to spowodowały] Edytowane 8 Lipca 2011 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiLi Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 (edytowane) Czemu odpada? jest 1 chyba sposób po podpiąć Gforce do 3 monitorów tylko że trzeba mieć "znośnie" monitorki... tak powyżej 1k za sztukę :D kiedyś natknąłem się na opis co trzeba zrobić na jakimś anglo języcznym forum Chodziło tam o podpinanie szeregowo monitorów... z kolegą to próbowaliśmy zrobić ale nie daliśmy rady [możliwe że kiepskie monitorki to spowodowały] mi chodzi o uzyskanie 3 roznych obrazow na kazdym z monitorow w pracy korzystalem z Nvidii NVS 450 - drogie rozwiazanie i tylko do zastosowan profesjonalnych. nie pogra sie na tym. innym rozwiazaniem zastosowanym w firmie bylo uzycie 2 kart - mocnego gtx'a i jakiegos badziewnego gf8400. Nvidia byla uzywana dlatego ze informatycy byli leniwi i nie chcialo im sie sterownikow zmieniac przy wymianach grafiki. (komputery zmienialy uzytkownikow i liczbe podpietych ekranow) monitory powyzej 1K zazwyczaj maja wiecej portow.. HDMI i takie tam. mam przejsciowke hdmi-dvi wiec to nie powinien byc problem. korzystal ktos z eyefinity? dzieki za dotychczasowe odpowiedzi Edytowane 9 Lipca 2011 przez PiLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...