Blacha Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Posiadam Ruter Ovislink WL-5460 AP który jest podłączony do PC w pc pisze cały czas Pobieranie Adresu Sieciowego a w laptopie internet wciąż jest.Próbowałem resetować ruter ale to nic nie daje w google też mi nic nie pomogło. Proszę o pomoc przez 1,30h mnie nie będzie więc nie odpisze od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Podstawowe pytania: - Jaki system operacyjny na obu komputerach jest zainstalowany? - W jaki sposób łączą się komputery, przewodowo/bezprzewodowo? - Czy wcześniej na wszystkich komputerach był internet, jeżeli tak to od kiedy pojawił się problem z połączeniem komputera "PC"- instalowałeś/ odinstalowywałeś coś wcześniej? - PC czyli komputer osobisty w twoim przypadku odnosi się do desktopu (komputera stacjonarnego) czy notebooka (laptop)? Sprawdź: - Czy czasem na komputerze "PC" nie masz wpisanego na sztywno adresu IP. - Siłę sygnału o ile łączysz się bezprzewodowo. - Czy w routerze nie masz ustawionego blokowania po MAC adresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacha Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Dzięki za pomoc jednak to dostawca internetu miał problemy i teraz już wszystko działa, kolega z osiedla miał dokładnie to samo:) temat to zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...