Skocz do zawartości
Fallout

Czy to normalna temperatura???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam p$ 2.4 Ghz.. i jego temperatura to okolo 43stopnie... nie wiem czy to normalne.. dodatkowo jak włącze np. ut 2003 lub inna gre to dchodzi do 50stopni... mam wentylator box i nawet juz zdjąłe,m go i bezpośrednio na tą taśme boxow`ą nałożyłem cieniutką warstwę pasty srebrnewj.. dalej tak samo... wiem ze to raczej nie wina procka bo mialem poprzednio celerona 1,7 i jego temperatura byla mniej wiecej taka sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

("nienormalna" temperatura to jest ponizej -280 *C)

ta temperaturka twojego proca jest ciut " za wysoka" i prawdopodobnie powodem tego jest slabe chlodzenie jakie posiadasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....nawet juz zdjąłe,m go i bezpośrednio na tą taśme boxow`ą nałożyłem cieniutką warstwę pasty srebrnewj.......

No co ty, na ta gowniana naklejke nalozyles paste jeszcze 8O Trzeba bylo usunac ta naklejke i dopiero posmarowac pasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dopiero co oczyscilem procka i radiator od tej pasty... wiec mam zdjac tą naklejke?? i dopiero posmarowac to wszystko pastą??? nic nie stanie sie jak ta pasta wleci do tej dziurki??:P:P:P tak apropo to jaki byscie polecali inny wentylatro ogólno dostęny pod p4 do okolo 70 zł???:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byn sie wogole nie przejmowal. Masz jakies dziwne zwisy w trakcie grania, obciazania procesora ?? Jezeli nie to sie niczym nie przejmuj. IMHO nadeszla ciepla pora to normalka ze temp sie nieco podniosly. 43C w idle dla niewentylowanej obudowy to raczej standard.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem taką temperaturę. Zdjąłem boxowego coolera, wstawiłem CollerMaster'a i było jeszcze gorzej, czytaj cieplej ;) Zmieniłem znów na boxa i było ciut lepiej. Teraz wieje TT P4 Spark 7 i jest spoko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...