Kasier Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam Jakiś czas temu padło mi jedno gniazdo pamięci w mojej płycie (ASUS P5GC MX- GBL) przez prawdopodobnie stary zasilacz. Mam już od jakiegoś czasu nowy zasilacz ale niestety kość 2GB nadal marnuje się w szufladzie :P. Potrzebuję więc najlepiej nowej płyty pod Socket 775 do kwoty 250 zł. Nie musi to być jakiś potwór do podkręcania. Najwazniejsze aby bez problemu obsłużyła resztę sprzętu i w przyszłości (jeśli zajdzie taka potrzeba)- obsłużyła Core 2 Quada Pełny konfig kompa: Procek: Intel Pentium Dual Core E2200 2,2 GhZ Ram: Kingston 2 gb DDR 2 Grafika: HIS Radeon 4870 1 gb Dysk: Samsung 1TB Zasilacz: Corsair 430 W Obudowa: Silentiumpc Brutus 410. Zapewne pojawią się głosy żeby sprzedać część bebechów i zainwestować w coś nowszego, ale niestety nie mam na to funduszy a poza tym oprócz kupna płyty i być może czterordzeniowego procka, nie planuję dalszego upgrade'u kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeplissken Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Weź coś na chipsecie P43, i moge ci powiedzieć że co byś nie wziął(obojętnie jaki producent) to możesz być pewny że obsłuży ci w 100% wszystkie procesory pod LGA 775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Czy płyta Gigabyte GA-EP45-DS4 będzie dobrym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeplissken Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Czy płyta Gigabyte GA-EP45-DS4 będzie dobrym wyborem? Chipset P45 (dodatkowo crossfire), 6 fazowe zasilanie i calkiem niezłe chłodzenie, na pewno nie będzie z niczym problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...