kam_g Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, zainteresowałem się ostatnio dyskiem SSD, chciałbym kupić coś takiego do mojego komputera, co by troszkę przyspieszyć działanie. Dysk był by przeznaczony na system, gry i programy (zastąpił by mi teraz 100GB partycję systemową). Znalazłem coś takiego: Dysk OCZ Vertex2 OCZSSD3-2VTX120G (3,5", 120GB, SATA/300) - Dyski twarde - Sklep internetowy Agito.pl widzę jednak że opinie są różne, dość często nawet negatywne, że dyski padają, że z czasem wydajność spada, że potrafią gubić dane... Może ktoś z was ma jakieś doświadczenie z dyskami ssd? Doradzicie? Odradzicie? Bo jednak wydatek to spory i nie wiem czy warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Jeśli zależy Ci na naprawdę dobrym dysku to dopłać trochę do Cruciala M4 128GB. W OCZa bym się nie pchał, bywają z nimi problemy a sam producent udaje, że nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...