PazR Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam! Moglby mi ktos pomoc w odpaleniu starego RAIDu? Jest to RAID 0 - 2x F1 po 320GB (3 partycje w tym jedna z win Xp) Macierz zostala utworzona na plycie P45 neo2 na ICHR Niestety bylem zmuszony zmienic plyte glowna na P7N sli platinum. Jest to plyta na Nforcie i nie udalo mi sie odpalic na niej tej macierzy. Obecnie siedze na starym HDD 40gb z wind XP. Poslugujac sie tym poradnikiem [PORADNIK] Jak odzyskać macierz RAID5 i 0 na innej płycie głównej - Overclocking Forum - OCForum.pl udalo mi sie 'znalezc' dyski i upewnic sie, ze wszystko dziala. Niestety, aby zrobic obraz tej macierzy potrzebowalbym wolnego dysku 640GB, ktorego nie posiadam. Przechodzac do sedna: Czy da sie jakos uruchomic ten RAID, tak aby byl normalnie widoczny w Windowsie postawionym na starym HDD? Tzn, zebym mial widoczne dodatkowe dyski (3 partycje) w moj komputer. Ew. czy jest jakis sposob, by zbootowac ten Raid? Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi :) Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Czy da sie jakos uruchomic ten RAID, tak aby byl normalnie widoczny w Windowsie postawionym na starym HDD? Tzn, zebym mial widoczne dodatkowe dyski (3 partycje) w moj komputer. Ew. czy jest jakis sposob, by zbootowac ten Raid? Poszukaj softu pt. raid2raid - np z www.diskinternals.com/raid-to-raid/ ale wiem że można znaleźć pierwszą, w 100% darmową wersję tego programu. Teoretycznie powinien Ci pozwolić na coś takiego, przynajmniej wg. opisów które znalazłem na necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PazR Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzieki za odpowiedz. raid2raid nie pomogl mi za bardzo, ale rozejrzalem sie na tej stronce i znalazlem raid recovery. Wszytkie pliki sa widoczne itd, jednak pojawia sie problem z kluczem. Tzn, by zrobic cos konkretnego (w moim wypadku backup jednego folderu) musze kupic licencje - 250$. Niestety zadnych kluczy na necie nie udalo mi sie znalezc ;/ EDIT: Dobra poradzilem sobie. Dla potomnych: Z pomoca mi przyszedl File Recovery z peba. Niestety RAIDu nie da sie tak o odpalic na innej konfiguracji. Trzeba to traktowac jako odzyskiwanie danych. Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez PazR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...