Havoc Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Koledzy, koleżanki. Ratunku bo zaraz popełnie zabójstwo pewnego blaszaka. Płyta Asus K8U-X Zrobiłem CD n-litem ze sterownikami producenta i nie widzi dysków. Wygrzebałem wreszcie po 2 dniach szukania dyskietkę, no to drivery na floppa i jedziemy. Efekt? Widzi dysk ale nie może przy instalacji skopiować sterownika. Daję mu pomiń i po skopiowaniu plików i restarcie nie odpala instalki z dysku a wywala błąd konfiguracji i niemożliwość odczytania czegoś tam . Nawet żaden MX malcolma nie rusza. Wywalają błąd 0x07B WTF?? :mur: Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Wygląda na uszkodzoną dyskietkę, normalnie w OS możesz z niej skopiować wszystkie pliki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak, hula dobrze. Normalnie po wykonaniu F6 i podaniu sterów kopiuje je. Błąd wywala dopiero później po tym jak już zobaczy dyski dzięki sterom i zaczyna kopiować pliki. Nie wiem czemu chce znowu z dyskietki wziąć plik albo coś. I wtedy już mu nie pasuje :/ EDIT, rozwiązanie: Objawy: system pomimo dostarczenia plików sterownika SATA z dyskietki wykrzacza się na kopiowaniu plików lub po pierwszym restarcie nie może rozpocząć instalacji w trybie GUI (brak dysku/pliku boot). Co zrobić. Odpalić Hiren's Boot CD. Następnie wyszukać plik sterownika SATA (w tym wypadku) m5289 i wszędzie gdzietylko jest podmienić ręcznie tymi które mamy na dyskietce. Jeżeli plików nie ma w ogóle to wgrać (bo zapewne to powinno wystarczyć i w pierwszym przypadku) te pliki do %systemroot%/system32/drivers Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Rozumiem, że nie da się włączyć trybu kompatybilnego w biosie, IDE czy coś podobnego? Nie popełniasz tego http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1562191.html błędu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...