Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam, zastanawiam się nad kupnem SSD do laptopa (zamieszczam w tym dziale, bo większość dysków i tak ma adaptery więc chyba to nie ma znaczenia) - już raz miałem, Kingstona, na którym sromotnie się przejechałem (poleciał po kilku miesiącach działania), ale to i tak jakby wejść w nową epokę, a więc chyba znowu się skuszę. Szukam dysku 120 GB i raczej postawię na OCZ. Pytanie, co lepiej wybrać: "leciwego" Vertex 2, czy może jednak Agility 3? W laptopie nie mam SATA3, niemniej zależy mi na wydajności, nawet jeżeli interfejs coś ograniczy to powiedzmy, że to przeżyję ;) Co będzie lepsze Waszym zdaniem? Postawić na nowy model, czy jednak mniej-budżetowy ale starszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) OCZ odpuść i przeczytaj Faq SSD w dziale o dyskach. Polecane dyski o pojemności ~128 GB to Crucial M4/C300, Samsung 470 lub ew. Intel. edit ok 120GB - Crucial C300/m4 128GB, Samsung 470 Series, Intel X25-M i G3 120GB Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...