medyk27 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam, chciałbym się poradzić czy wybieram dobry sprzęt do modernizacji starego komputera. Modernizacja ma na celu poprawić w znacznym stopniu jakoś gry, głównie MMO, na full detalach. Mój obecny sprzęt to: Intel® Core™2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 CPUs) 1024MB RAM Radeon X1950 Series Sound Card Realtek HD Audio output Zasilacz - Logic 500 ATX Płyta główna - Asus P5B-VM SE HDD - WESTERN DIGITAL WD1600AAJS-00PSA0 Monitor - Monitor - LCD BENQ FP72E Myślę nad zakupem: Athlon II X4 640 Radeon 5770 Płyta - MSI 870-C45 s. AM3 dodać 4 GB RAMu Nie zamierzam grać w bardzo wymagające gry typu Crysis więc nie wiem czy sprzęt, który bym chciał kupić nie jest zbyt przesadzony jak na grę MMO na full detalach dlatego proszę o jakąś alternatywę. Jeśli chodzi o budżet to sprzęt który wymieniłem powyżej to coś ponad 1000zł ale fajnie byłoby gdyby istniała tańsza alternatywa spełniające moje wymagania co do typu gier w które zamierzam grać. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Przy tym zasilaczu prędzej spalisz komputer a nie coś zmodernizujesz. Podzespoły które podałeś są dobre, ale musisz doliczyć do tego nowy zasilacz, np. XFX Core 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk27 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Czy ten sprzęt nie jest zbyt "dobry" jak na wykorzystanie go tylko do gier MMO? Nie ukrywam, że byłbym zadowolony gdybym kupił sprzęt który wystarczy mi na full detale MMO i kosztowałby mniej, a wykorzystałbym go w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...