Skocz do zawartości
Krootki

Pomysły Grzesia Kołodki

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie mi nie chodzi o to, że nie macie racji, nie musicie mnie przekonywać, że państwo działa źle. To widać, ale musicie wiedzieć o tym, że w istnijącym układzie wprowadzenie rozwiązań które proponujecie MUSI uwzględniać sytuację w której znajduje się społęczeństwo. Rozwiązania co podkreślam muszą być do zaakceptowania przez całe społeczeństwo. Niestety - nie jest ono na tyle przygotowane by sprostać takim rozwiązaniom, spora część populacji nie rozumie najprostszych instrukcji, wiadomości itd. - myślicie, że byliby w stanie sobie poradzić w państwie prywatnym? Konsekwencje tego byłyby takie jak pokazała historia po pierwszysch latach ostrego kapitalizmu - jedyne co potrafiliby zrobić to obalić wasze rządy idąc za jakimś cwaniakiem, który rzuciłby im hasło pracy i chleba. Stąd ja mówię, że rozwiązania muszą być na tyle dobre na ile się da - bo idealnych rozwiązań wprowadzić się nie da.

PS. Najgorsze jest to, że my tu wszyscy możemy mieć super pomysły - ONI i tak zrobią swoje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dARIO, jest trochę racji w tym co piszesz, ale tylko trochę. Próbowaliśmy pomału przez paręnaście lat i nic z tego nie wyszło. Teraz Polakom potrzebna jest REWOLUCJA - WRZUCENIE NA GŁĘBOKĄ WODĘ. Reszta to półśrodki i gaszenie małych ognisk - pożar zostaje.

Ja w pracy do dziś bym nie wiele umiał gdyby nie to, że co jakiś czas jestem rzucany na głęboką wodę ;) I muszę radzić sobie sam. I to mi odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dARIO, jest trochę racji w tym co piszesz, ale tylko trochę. Próbowaliśmy pomału przez paręnaście lat i nic z tego nie wyszło. Teraz Polakom potrzebna jest REWOLUCJA - WRZUCENIE NA GŁĘBOKĄ WODĘ. Reszta to półśrodki i gaszenie małych ognisk - pożar zostaje.

Ja w pracy do dziś bym nie wiele umiał gdyby nie to, że co jakiś czas jestem rzucany na głęboką wodę ;) I muszę radzić sobie sam. I to mi odpowiada.

Ty sobie poradzisz, może ja i jeszcze paru - reszta zacznie tonąć, a tonący ... brzytwy się chwyta. Problem w tym, że potrzebna jest rewolcja, której powinni dokonać fachowcy a ostatnie 13 lat to rządy "partyjnych kolesi" i to trzeba zmienić przede wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi