MinecraftPL Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam! Mam problem z aplikacją do tworzenia gier, dołączoną do gazet komputerowej PC Format (8.2011): KODU Game Lab. Mianowicie chodzi oto, że gdy uruchamiam aplikację, aktualizuje się, a później pojawia się error: W tłumaczeniu na j. pol. znaczy to: Brak odpowiedniej karty graficznej znaleziono.Nie można utworzyć urządzenia graficznego. Ten program wymaga pixel shader 1.1 i Vertex Shader 1.1. O co chodzi? Posiadam przecież kartę graficzną HD5750, która na pewno obsługuje PS 1.1. Proszę i dziękuję za pomoc P.S. Kolega mi powiedział, że gry szaleją jak widzą Radeony. Nvidia ma wieksza kompatybilnosc z grami. Ale czy to znaczy, że nie można nic na to zrobić :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Fajnie, że z fusów wywróżymy specyfikację twojego kompa. Do zadawania takich pytań służy dział Podstawowe zagadnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MinecraftPL Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 OK. Nie wiedziałem, że jest potrzebna pełna specyfikacja komputera... Myślałem, że to coś z kartą graficzną. Procesor: Intel Core i5 @650 3,2GHz Karta graficzna: ATI Radeon HD5750 RAM: 4GB Płyta główna: Intel DH55HC (nie jestem tego pewien, ale raczej tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...