DeathTomahawk Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Czyli jak w temacie. Dzisiaj wieczorem mam zamiar zamówić 3 elementy: Mój wybór padł na: i5 2500k - 759zł AsRock Z68 PRO3-M - 399zł Goodram 2x4GB 1600Mhz - 215zł Całość: 1373zł brutto O ile proca i pamięci jestem pewny to nie wiem czy płyta główna to dobry wybór. Wymagania: - Podkręcanie procesora oczywiście, ale bez szaleństw. Ewentualna zmiana napięć w minimalnym stopniu. - Chciałbym, żeby była możliwość upgrade-u do Ivy Bridge - Płyta MUSI być matx - Zamocowane będzie chłodzenie Scythe Ninja 2 rev. B. Czyli NIE muszę mieć otworów pozwalających na montaż chłodzenia z s775 - Pełna współpraca z Linuksem. Z tym nie powinno być problemów. Czy ta płyta to dobry wybór? Gdyby to nie było mATX to byłoby dużo łatwiej ;) Może coś innego? Całość raczej dobrze by było jakby się zamknęła w 1500zł, aczkolwiek nie jest to "sztywna granica". Jeżeli okaże się, że np. za 1600zł dostane dużo więcej to nie ma problemu (wtedy kupie SSD później;)). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Do czego używasz komputera? Jeśli do gier / obróbki grafiki, to pamięci zmień na najtańsze 1333MHz CL9, 1600MHz do normalnych zastosowań do wyrzucanie pieniędzy w błoto: Sandy Bridge a szybkość pamięci - i7 2600K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Goodram 2x4GB 1600Mhz - 215zł Popatrz sobie na ceny tych GoodRamów w Proline ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...