sencord Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, Planuje zakup płyty głównej Asus'a Sabertooth P67 Rev.3. Do tejże płyty głównej planuje zakupić 2x Asus GTX 570 DC II. Moim problemem jest to, że w przypadku tych kart jest to iż one zajmują aż 3 sloty. I tu moje pytanie jest następujące: czy montując te GTX'y w Sabertooth'cie odległość między coolerami jednej karty w stosunku do drugiej nie będzie zbyt mała, czego skutkiem będzie przegrzewanie się karty górnej?(bądź mocno głośniejsza jej praca?) Kolejnym pytaniem jest czy zasilacz 850W corsiar AX wystarczy przy powyższej konfiguracji + i7-2600k oraz 2dyski wd black 1tb i crucial m4 128gb? Jestem raczej laikiem, zauważyłem, że przy GTX 570 DC II jest napisane, że potrzeba dodatkowych złączy 2,5. Czy sbertooth je posiada? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. PS Jeśli okaże się, że gtx 570 asusa odpadają dobrym wyborem jest zakup dwóch: Gigabyte GTX 570 Wind Force x3? Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez sencord Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 SLI nie jest wcale takim genialnym rozwiązaniem. Poczytaj o mikrolagach itd. To wcale nie jest 200% wydajności jednej karty. Sens ma jedynie łączenie najmocniejszych kart(bo inaczej większej wydajności nie da się osiągnąć). A i tak ma to sens tylko a kosmicznych rozdzielczościach. Kartom z powodu odległości nić złego nie powinno się stać, możesz pomyśleć o dodatkowym nawiewie za kartami, ale to już sobie "obczaisz" jak zobaczysz temperatury. Zasilacz powinien dać rade. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Nie lepiej kupić GTX590? Cenowo wyjdzie na to samo. Twój zasilacz bez problemu da radę takiej karcie i nie będziesz miał problemów z SLI. które czasem się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Problem w tym, że na dwuprocesorowych kartach pokroju GTX 590 czy HD6990 również występują problemy z mikroprzycięciami w grach. Nie wspominam już o tym, że GTX 590 to po prostu wielka grzałka i wg. mnie jej zakup jest co najwyżej średnio opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...