ClareS Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No ta ale lepiej mieć 512 ddr ram na jednej kości niż na dwóch 8) Przynajmniej ja tak mysle :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No ta ale lepiej mieć 512 ddr ram na jednej kości niż na dwóch 8) Przynajmniej ja tak mysle :lol: no tak pod warunkiem ze w najblizszym czasie dokupisz druga koche bo jesli nie masz takich planow to lepiej zakupic 2x256 bo wtedy dual channel will be ENABLED :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 He a ja jeszcze nie wiem czy będe dokupywał :D Ale na razie 512 ddr ram starczy (Chyba 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Czy lepiej 512 w jednej no ja niewiem :? Jak Ci się kostka zwali to masz przesrane musisz czekac az wroic z serwisu. A jak 2x256 to juz co innego. DO tego dokupujesz jeszcze 256 i te 768ramu powinno wystarczyc kazdemu maniakowi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie zgodzę się z większością odpowiedzi w tym topicu :) Dla mnie jak chcesz coś zmieniać w kompie i nie tracić za dużo kasy to: 1) Zainwestuj w grafę najlepiej 9500 PRO (Obsługa DirectX 9 , mały spadek przy włączonym AAx4 i anizotropowym x16 w porównaniu Z GF4200)znacznie dla mnie lepsza grafa niż 4200 2)Zmień pamięci na 512 ddr 333 To za tą kasę co chciałeś kupić GF4200 i epoxa A w przyszłości 3) zmiana proca (szkoda że nie będzie już antków 1700 :( ) 4)zmiana płyty Nie słuchaj baranów którzy mówią że sprzęt w połowie nie będzie wykorzystywany .SIS 735 to był swego czasu bardzo wydajny chipset.Jeżeli nie masz zwiech ,resetów biosa to zostaw na razie tą płykę bo zmiana zbyt dużo ci nie da. sam jestes baran cfelu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Czy lepiej 512 w jednej no ja niewiem :? Jak Ci się kostka zwali to masz przesrane musisz czekac az wroic z serwisu. A jak 2x256 to juz co innego. DO tego dokupujesz jeszcze 256 i te 768ramu powinno wystarczyc kazdemu maniakowi :D Ja mam nadzieje że się mi nic nie rozj... :lol: Ale chyba masz rację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie zgodzę się z większością odpowiedzi w tym topicu :) Dla mnie jak chcesz coś zmieniać w kompie i nie tracić za dużo kasy to: 1) Zainwestuj w grafę najlepiej 9500 PRO (Obsługa DirectX 9 , mały spadek przy włączonym AAx4 i anizotropowym x16 w porównaniu Z GF4200)znacznie dla mnie lepsza grafa niż 4200 2)Zmień pamięci na 512 ddr 333 To za tą kasę co chciałeś kupić GF4200 i epoxa A w przyszłości 3) zmiana proca (szkoda że nie będzie już antków 1700 :( ) 4)zmiana płyty Nie słuchaj baranów którzy mówią że sprzęt w połowie nie będzie wykorzystywany .SIS 735 to był swego czasu bardzo wydajny chipset.Jeżeli nie masz zwiech ,resetów biosa to zostaw na razie tą płykę bo zmiana zbyt dużo ci nie da. sam jestes baran cfelu Trochę grzeczniej buraku :lol: A cfela znajdź sobie w rodzinie (najlepiej spójrz w lustro :wink: albo sytaj się taty :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No ta ale lepiej mieć 512 ddr ram na jednej kości niż na dwóch 8) Przynajmniej ja tak mysle :lol: no tak pod warunkiem ze w najblizszym czasie dokupisz druga koche bo jesli nie masz takich planow to lepiej zakupic 2x256 bo wtedy dual channel will be ENABLED :twisted: Bardzo dobrze powiedziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie zgodzę się z większością odpowiedzi w tym topicu :) Dla mnie jak chcesz coś zmieniać w kompie i nie tracić za dużo kasy to: 1) Zainwestuj w grafę najlepiej 9500 PRO (Obsługa DirectX 9 , mały spadek przy włączonym AAx4 i anizotropowym x16 w porównaniu Z GF4200)znacznie dla mnie lepsza grafa niż 4200 2)Zmień pamięci na 512 ddr 333 To za tą kasę co chciałeś kupić GF4200 i epoxa A w przyszłości 3) zmiana proca (szkoda że nie będzie już antków 1700 :( ) 4)zmiana płyty Nie słuchaj baranów którzy mówią że sprzęt w połowie nie będzie wykorzystywany .SIS 735 to był swego czasu bardzo wydajny chipset.Jeżeli nie masz zwiech ,resetów biosa to zostaw na razie tą płykę bo zmiana zbyt dużo ci nie da. sam jestes baran cfelu Trochę grzeczniej buraku :lol: A cfela znajdź sobie w rodzinie (najlepiej spójrz w lustro :wink: albo sytaj się taty :P ) LEON2000 My tu chyba mielismy rozmawiać o sprzęcie a nie ubliżać se :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie zgodzę się z większością odpowiedzi w tym topicu :) Dla mnie jak chcesz coś zmieniać w kompie i nie tracić za dużo kasy to: 1) Zainwestuj w grafę najlepiej 9500 PRO (Obsługa DirectX 9 , mały spadek przy włączonym AAx4 i anizotropowym x16 w porównaniu Z GF4200)znacznie dla mnie lepsza grafa niż 4200 2)Zmień pamięci na 512 ddr 333 To za tą kasę co chciałeś kupić GF4200 i epoxa A w przyszłości 3) zmiana proca (szkoda że nie będzie już antków 1700 :( ) 4)zmiana płyty Nie słuchaj baranów którzy mówią że sprzęt w połowie nie będzie wykorzystywany .SIS 735 to był swego czasu bardzo wydajny chipset.Jeżeli nie masz zwiech ,resetów biosa to zostaw na razie tą płykę bo zmiana zbyt dużo ci nie da. sam jestes baran cfelu spox juz sie wytlumaczyl :lol: :? :? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No to dobrze że się wytłumaczył :lol: Po co zaśmiecac forum takimi głupimi postami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 sam jestes baran cfelu diolek, ostrzezenie ! Jeszcze raz takie cos i : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Nie zgodzę się z większością odpowiedzi w tym topicu :) Dla mnie jak chcesz coś zmieniać w kompie i nie tracić za dużo kasy to: 1) Zainwestuj w grafę najlepiej 9500 PRO (Obsługa DirectX 9 , mały spadek przy włączonym AAx4 i anizotropowym x16 w porównaniu Z GF4200)znacznie dla mnie lepsza grafa niż 4200 2)Zmień pamięci na 512 ddr 333 To za tą kasę co chciałeś kupić GF4200 i epoxa A w przyszłości 3) zmiana proca (szkoda że nie będzie już antków 1700 :( ) 4)zmiana płyty Nie słuchaj baranów którzy mówią że sprzęt w połowie nie będzie wykorzystywany .SIS 735 to był swego czasu bardzo wydajny chipset.Jeżeli nie masz zwiech ,resetów biosa to zostaw na razie tą płykę bo zmiana zbyt dużo ci nie da. sam jestes baran cfelu Trochę grzeczniej buraku :lol: A cfela znajdź sobie w rodzinie (najlepiej spójrz w lustro :wink: albo sytaj się taty :P ) ciekawe czy w realu tez jestes taki madry czy tylko jak siedzisz przy komputerze , cwaniaku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Nie zgodzę się z większością odpowiedzi w tym topicu :) Dla mnie jak chcesz coś zmieniać w kompie i nie tracić za dużo kasy to: 1) Zainwestuj w grafę najlepiej 9500 PRO (Obsługa DirectX 9 , mały spadek przy włączonym AAx4 i anizotropowym x16 w porównaniu Z GF4200)znacznie dla mnie lepsza grafa niż 4200 2)Zmień pamięci na 512 ddr 333 To za tą kasę co chciałeś kupić GF4200 i epoxa A w przyszłości 3) zmiana proca (szkoda że nie będzie już antków 1700 :( ) 4)zmiana płyty Nie słuchaj baranów którzy mówią że sprzęt w połowie nie będzie wykorzystywany .SIS 735 to był swego czasu bardzo wydajny chipset.Jeżeli nie masz zwiech ,resetów biosa to zostaw na razie tą płykę bo zmiana zbyt dużo ci nie da. sam jestes baran cfelu Trochę grzeczniej buraku :lol: A cfela znajdź sobie w rodzinie (najlepiej spójrz w lustro :wink: albo sytaj się taty :P ) a zatakie cos to juz dawno koles powinien dostac bana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kuwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy tutaj zawsze musza byc takie odzywy ? Jeszcze jeden post w tym stylu i leci ban, obojetnie ktory sie odezwie. Koniec "dyskusji" :!: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 sam jestes baran cfelu diolek, ostrzezenie ! Jeszcze raz takie cos i : sory , poprostu nieprzywyklem do tego zeby ktos mnie od baranow wyzywal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 lepiej kupic teraz r9500 pro bo koles mowil o zmienie mobo nie wzpominal nic o procku. Na co mu nForce skoro i tak jej nie wykorzysta. Nawet na gf mx 440 mozna grac w dzisiejsze gry i co z tego? Teraz liczy sie FSAA i Aniso bo to jest wyzwanie dla kart i nie widze sensu ladowac sie w karte ktora ledwo radzi sobie z tym w grach nienajnowszej daty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 lepiej kupic teraz r9500 pro bo koles mowil o zmienie mobo nie wzpominal nic o procku. Na co mu nForce skoro i tak jej nie wykorzysta. Nawet na gf mx 440 mozna grac w dzisiejsze gry i co z tego? Teraz liczy sie FSAA i Aniso bo to jest wyzwanie dla kart i nie widze sensu ladowac sie w karte ktora ledwo radzi sobie z tym w grach nienajnowszej daty Zmiana z GF 2 MX 200 na Radeona 9500pro to będzie dość spora ruznica w 3d. A potewm będe zmieniał inne części (Ramny, proc, mobo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 na moje to lepiej GF4Ti4200 + NF2 i 2x256mb ddr 333 i zamiast R9500pro bo na SISIE to kupe zrobisz z tym radkiem........a tak nf2 i dual ddr + o/c antka to bedzie full wypas....przynajmniej ja tak bym zrobil.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jaki o/c antka tego 1400Mhz zastanow sie co piszesz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jaki o/c antka tego 1400Mhz zastanow sie co piszesz :? o co ci chodzi?? vcore do 2.2V jesli bedzie miec ok cooler to pogoni go na 1600mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Na 1575 na tej płycie też wyciśnie bez większych kombinacji Cheepobios fsb 150. Co do grzesia kolega ma na tym SISie r9500PRo zmodowanego softwarowo na 9800Pro i na antku Xp2100 (podręcony xp1800 :) ) ma 14 tysi Więc twój wywód chyba się nie sprawdza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ludzie roznica w wydajnosci pomiedzy sis 735 a NF2 moze jest 10-15% MAX! a roznica pomiedzy Ti4200 a R9500pro jest kolosalna wiec o czym my tu w ogóle mowimy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ludzie roznica w wydajnosci pomiedzy sis 735 a NF2 moze jest 10-15% MAX! a roznica pomiedzy Ti4200 a R9500pro jest kolosalna wiec o czym my tu w ogóle mowimy? ale rozumiesz ze nf2 + DDR400 + ti4200 kopie tylek temu radkowi. O tym caly czas mowa osobiscie wolalbym takie rozwiazanie radeony sa wciaz za drogie (cena nie adekwatna do wydajnosci) na dzien dzisiejszy nie dalbym 9 stow za karte tylko dla 4xAA a z reszta czy komp sluzy tylko do grania ????? miedzy ti4200 a 9500 jest kolosalna roznica ale tylko po wlaczeniu AAx4 nic poza tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 grafę i mobo bo to co masz zdecydowanie nie jest płytą, i potem pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jaki o/c antka tego 1400Mhz zastanow sie co piszesz :? o co ci chodzi?? vcore do 2.2V jesli bedzie miec ok cooler to pogoni go na 1600mhz rozumiem ze te 200Mhz wiecej i Ti4200 to lepsze rozwiazanie niz Radek 9500pro - bardzo interesujace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ....Skoro ustalono :AMD rulezzz! Bracia amd'kowcy podzielili sie na AMD+Nvidia :twisted: oraz AMD+ATI :twisted: !!!. Co tu robic :? ! Jedni i drudzy w ryj dac moga dac 8O !...Moze zmienic opis na S3trio :?: .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Ludzie roznica w wydajnosci pomiedzy sis 735 a NF2 moze jest 10-15% MAX! a roznica pomiedzy Ti4200 a R9500pro jest kolosalna wiec o czym my tu w ogóle mowimy? ale rozumiesz ze nf2 + DDR400 + ti4200 kopie tylek temu radkowi. O tym caly czas mowa osobiscie wolalbym takie rozwiazanie radeony sa wciaz za drogie (cena nie adekwatna do wydajnosci) na dzien dzisiejszy nie dalbym 9 stow za karte tylko dla 4xAA a z reszta czy komp sluzy tylko do grania ????? miedzy ti4200 a 9500 jest kolosalna roznica ale tylko po wlaczeniu AAx4 nic poza tym Dobra komp nie sluzy tylko do grania , a roznica pomiedzy Sdramami a DDr wcale nie jest duza wtakich aplikacjach bo glownie liczy sie ilosc R9500pro bynajmniej nie jest szybszy tylko w AA i Anizo. co to znaczy ze nf2 + DDr400 + ti4200 kopie mu tylek ? napisalem roznica pomiedzy nf2 + ddr jest powiedzmy 20% wieksza niz sis 735 na sdramach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Ludzie roznica w wydajnosci pomiedzy sis 735 a NF2 moze jest 10-15% MAX! a roznica pomiedzy Ti4200 a R9500pro jest kolosalna wiec o czym my tu w ogóle mowimy? ale rozumiesz ze nf2 + DDR400 + ti4200 kopie tylek temu radkowi. O tym caly czas mowa osobiscie wolalbym takie rozwiazanie radeony sa wciaz za drogie (cena nie adekwatna do wydajnosci) na dzien dzisiejszy nie dalbym 9 stow za karte tylko dla 4xAA a z reszta czy komp sluzy tylko do grania ????? miedzy ti4200 a 9500 jest kolosalna roznica ale tylko po wlaczeniu AAx4 nic poza tym Dobra komp nie sluzy tylko do grania , a roznica pomiedzy Sdramami a DDr wcale nie jest duza wtakich aplikacjach bo glownie liczy sie ilosc R9500pro bynajmniej nie jest szybszy tylko w AA i Anizo. co to znaczy ze nf2 + DDr400 + ti4200 kopie mu tylek ? napisalem roznica pomiedzy nf2 + ddr jest powiedzmy 20% wieksza niz sis 735 na sdramach ehhh... a ty ciagle swoje. Chlopie pomysl za cene r9500 gosc kupuje 8rda i ti4200 w niedlugim czasie ddr333/400 odblokowuje swojego TBa ustawia fsb 166 w sync i sis735 nie ma szans z takim zestawioeniem dodatkowo r9500 naprawde nie jest wiele szybszy od ti4200 (nie biore pod uwage AAx4) polookaj w linki ludzi na forum jak mi nie wierzysz zreszta teraz wywali 9 stow na karte a za 2 miechy ta sama karta bedzie kosztowac z 7 stowek mysle ze to nie jest dobry czas na kupowanie radka bynajmniej nie za ta cene. Z reszta jak juz mowilem nf2 + ti4200 + ddr333/400 beda wydajniejsze niz ten radek na sis735 z ddrami 266. Spokojnie bedzie mogl grac w 1024x768x32x8anizo praktycznie w kazda gre. Dodatkowo na epoxie bedzie mogl bardziej proca pogonic a na k7s5a co zrobi? - nic jesli nie pojdzie na fsb 150 to zonk. Zreszta w kiedy dozbiera kasy bedzie mogl zapodac jakiegos bartona zapoda fsb 200 sync i wiesz co sis735 bedzie mial do gadania??? Nie wiem czy wystarczy ci tyle argumentow :? Jak dla mnie opcja z 8rda i ti4200 jest bardziej przyszlosciowym rozwiazaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 To jest mój ostatni post w tym topiku :) Powiem tak na pierwszym miejscu zmieniłbym grafę przyrost mocy w marku 2001 conajmniej 5 krotny obojętnie czy ti czy r9500 i wymienił pamięci na ddr333/400 2x256 tutaj dużego zysku nie będzie ale przyda się na przyszłość to razem wersja ti (700) wersja r9500PRO(1000).Spokój z komputerem na conajmniej rok .Za rok można wymienić płytę z procem. Co do kupna 8RDA przy tym procesorze to nie ma sensu nawet co z tego że go puści na fsb200 jak róznica pomiędzy fsb 200 a 150 przy tym samym zegarze będzie gdzieś ok 5-10% i to w benchach na proca a nie directX Dla przykładu podam różnicę w marku pomiędzy mną 8600 a szpakiem 9000 na radkach9000 Różnica to bite :lol: 400 punktów czyli 4,6% 8) dodam ,że jego chipset to KT400 a więc zbliżony do nforca a fsb 183 u mnie 143 :wink: .Grafy podobnie kęcone Dodatkowo podam że na default proc 1.9Ghz wyniki były prawie identyczne Co do kręcenia nie ma rzeczy niemożliwych maks na tej płycie co uzyskałem to 2430 przy napięciu 2.1 volta (swego czasu 30 miejsce w CCR ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...