kkNd! Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Od 16 września 2011 roku nowym właścicielem Aster jest UPC Polska. Należy podkreślić, że wraz z przejęciem dla obecnych klientów Aster nie zmieniają się warunki świadczenia usług. Wszystkie umowy zachowują swoją ważność, a przejęcie spółki Aster przez UPC nie upoważnia abonentów do rezygnacji z usług. O wszelkich zmianach Aster będzie informował swoich abonentów z wyprzedzeniem (np. na specjalne przygotowanej stronie internetowej). Jednak dotychczasowi abonenci Aster, którzy znajdują się w zasięgu sieci UPC, już teraz mogą skorzystać z usług UPC. W tym celu należy skontaktować się z Biurem Sprzedaży UPC pod numerem telefonu 801 94 95 52 lub 32 494 95 52 i poinformowanie konsultanta, iż jest się klientem Aster. W przypadku skorzystania z usług UPC na powyższych zasadach, równocześnie bez konsekwencji rozwiązana zostanie umowa o świadczenie usług pomiędzy abonentem i Aster. Szczegóły oraz dostępność usług UPC pod wskazanym adresem można sprawdzić na stronie internetowej UPC. Abonenci sieci Aster, którzy znajdują się obecnie poza zasięgiem usług UPC będą sukcesywnie informowani przez operatora o dostępności nowych usług i warunkach, na jakich będzie można z nich skorzystać. Obecnie dla tych abonentów nic nie ulega zmianie. Docelowo wszyscy abonenci sieci Aster będą mogli korzystać z usług UPC - o zmianach operator będzie informował z wyprzedzeniem. Usługi UPC już dla abonentów sieci Aster - UPC, aster | media2.pl Patrzac na obecna oferte upc to nic, tylko sie cieszyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Kurcze u mnie w bloku jeszcze nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 No u mnie tez nie, juz wczesniej bym sie wyrwal od astera. Do konca roku maja przejac calosc. Coprawda na obsluge nie mozna powiedziec zlego slowa (szybko i fachowo), ale dzial dbajacy o klienta nadaje sie co najwyzej do laski... Ceny za uslugi tez jakies z kosmosu. W tym momencie chcialem przedluzyc bezterminowo sam internet (download 10 mb/s / upload 2), ale umowa bezterminowa to koszt ~200 zl, nawet jezeli cala infrastrukture juz mam :x Zreszta, nie ma czego porownywac - aster ma gorsza oferte z promocjami i pakietami niz upc bez. Do tego rozwalaja mnie dodatkowe uslugi. Przyklad? Zwiększenie prędkości wysyłanych danych o 128/ o 256/ o 512 kb/s. Cena odpowiednio 25,50, 100 zl miesiecznie. Kosmici. Nic dziwnego, ze dlug byl wiekszy niz wartosc firmy =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Mnie najbardziej boli brak TVP Sport HD , dodatkowo platny Polsat Sport HD i ceny za mimo wszystko dosc wolny net. Chcialem juz jakis czas temu wyslac skan z wypowiedzeniem umowy , ale w domu pojawily sie sily oporu , ktory przestraszyly sie scenariusza "co bedzie jak przyjma, nie chce anteny satelitarnej na balkonie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Lepiej pokaz domownikom oferte n'ki :) bardzo fajne kanaly, duzo w hd i wyraznie lepsza jakosc obrazu. Nie wiem co mozna wynegocjowac na poczatku, ale jestem z nimi od kilku lat i teraz taniej mi wyjdzie dokupienie 2gi raz pelnego pakietu n, niz przedluzanie umowy z aster... Edytowane 21 Września 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...