Skocz do zawartości
kkNd!

Aster przejęty

Rekomendowane odpowiedzi

Od 16 września 2011 roku nowym właścicielem Aster jest UPC Polska. Należy podkreślić, że wraz z przejęciem dla obecnych klientów Aster nie zmieniają się warunki świadczenia usług. Wszystkie umowy zachowują swoją ważność, a przejęcie spółki Aster przez UPC nie upoważnia abonentów do rezygnacji z usług. O wszelkich zmianach Aster będzie informował swoich abonentów z wyprzedzeniem (np. na specjalne przygotowanej stronie internetowej).

Jednak dotychczasowi abonenci Aster, którzy znajdują się w zasięgu sieci UPC, już teraz mogą skorzystać z usług UPC. W tym celu należy skontaktować się z Biurem Sprzedaży UPC pod numerem telefonu 801 94 95 52 lub 32 494 95 52 i poinformowanie konsultanta, iż jest się klientem Aster. W przypadku skorzystania z usług UPC na powyższych zasadach, równocześnie bez konsekwencji rozwiązana zostanie umowa o świadczenie usług pomiędzy abonentem i Aster. Szczegóły oraz dostępność usług UPC pod wskazanym adresem można sprawdzić na stronie internetowej UPC.

Abonenci sieci Aster, którzy znajdują się obecnie poza zasięgiem usług UPC będą sukcesywnie informowani przez operatora o dostępności nowych usług i warunkach, na jakich będzie można z nich skorzystać. Obecnie dla tych abonentów nic nie ulega zmianie. Docelowo wszyscy abonenci sieci Aster będą mogli korzystać z usług UPC - o zmianach operator będzie informował z wyprzedzeniem.

Usługi UPC już dla abonentów sieci Aster - UPC, aster | media2.pl

Patrzac na obecna oferte upc to nic, tylko sie cieszyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie tez nie, juz wczesniej bym sie wyrwal od astera. Do konca roku maja przejac calosc. Coprawda na obsluge nie mozna powiedziec zlego slowa (szybko i fachowo), ale dzial dbajacy o klienta nadaje sie co najwyzej do laski... Ceny za uslugi tez jakies z kosmosu. W tym momencie chcialem przedluzyc bezterminowo sam internet (download 10 mb/s / upload 2), ale umowa bezterminowa to koszt ~200 zl, nawet jezeli cala infrastrukture juz mam :x Zreszta, nie ma czego porownywac - aster ma gorsza oferte z promocjami i pakietami niz upc bez. Do tego rozwalaja mnie dodatkowe uslugi. Przyklad? Zwiększenie prędkości wysyłanych danych o 128/ o 256/ o 512 kb/s. Cena odpowiednio 25,50, 100 zl miesiecznie. Kosmici. Nic dziwnego, ze dlug byl wiekszy niz wartosc firmy =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej boli brak TVP Sport HD , dodatkowo platny Polsat Sport HD i ceny za mimo wszystko dosc wolny net. Chcialem juz jakis czas temu wyslac skan z wypowiedzeniem umowy , ale w domu pojawily sie sily oporu , ktory przestraszyly sie scenariusza "co bedzie jak przyjma, nie chce anteny satelitarnej na balkonie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej pokaz domownikom oferte n'ki :) bardzo fajne kanaly, duzo w hd i wyraznie lepsza jakosc obrazu. Nie wiem co mozna wynegocjowac na poczatku, ale jestem z nimi od kilku lat i teraz taniej mi wyjdzie dokupienie 2gi raz pelnego pakietu n, niz przedluzanie umowy z aster...

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi