Marcin-prv Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Witam, w związku z dużą ilością pytań typu "czy Windows 8 będzie działał na moim komputerze", postanowiłem stworzyć nowy filmik w serwisie YouTube prezentujący prawdziwe wymagania sprzętowe. W filmiku zaprezentowałem zestawienie szybkości systemu w stosunku do posiadanego sprzętu, a trzema głównymi wyznacznikami są taktowanie procesora, ilość pamięci RAM oraz wielkość dysku twardego. Jak się okazało system Windows 8 można uruchomić na komputerach których parametry są często 10 razy niższe od minimalnych ustalonych przez firmę Microsoft. Przykładem niech będzie możliwość uruchomienia systemu na procesorze o taktowaniu 90MHz z 1996 roku! Więcej szczegółów znajdziecie w poniższym filmiku. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZG6RP2sCxRg Mam też nadzieję, że spodoba się Wam wykonanie samego filmiku, który wzorowany jest na interfejsie użytkownika Metro. Trochę zaszalałem i możliwe jest klikanie na okna tak jak w prawdziwym systemie! Oficjalna minimalna specyfikacja Windows 8: CPU: 1 GHz or faster RAM: 1 GB ( for 32-bit) and 2 GB (for 64-bit) Hard disk: 16 GB (for 32-bit) and 20 GB (for 64-bit) DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver Pozdrawiam, Marcin Grygiel 'aka Marcin-prv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Myślałem że raz zamknę bez warna to dotrze. Tym razem wróć po ZKU i ZPP jak nie potrafisz zrozumieć o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...