piotrekcie Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Thank you for contacting Soltek If your PCB version is F1 or later , the SL-75KAV supports the Duron CPUs up to 1.3G ( Morgan ) and Athlon XP up to 2600+. Please note that it doesn't support 166 FSB processors. If not , it supports the Duron CPUs up to 1.3G ( Morgan ) and Athlon CPUs up to 1.4G.So please make sure which PCB version your mainboard comes with. Aha, zapomniałem dodać, że mam płytę główną Solteka typ: SL-75KAV-X. Wydaje mi się, że mogę kupić tego wypasionego Athlona 2400+ ale nie jestem do końca pewny. Mam na instrukcji obsługi napisane Manual Revision V1.1. Czy to jest to? Jak to sprawdzić bez odkręcania obudowy. Może jakimś programem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekcie Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ostatnio zapragnąłem zmienić procesor bo stary Dureń 850 jest za słaby. chcę zakupić Athlona 2400+. Napisałem do gości z Solteka czy moja wysłużona płyta główna mi obsłuży tego procka oczywiście po uaktualnieniu BIOS-u. Trzeba przyznać, że poważnie traktują klientów bo szybko odpowiedzieli. Tyle tylko, że jestem w kropce bo jak dla mnie ich odpowiedź jest niezrozumiała. Nie z tego względu, że nie znam angielskiego bynajmniej Posługują się terminologią komputerową, której za bardzo nie rozumiem. Zresztą ją wam zacytuję. I powyżej jest cytat tylko nie wkleiłem całego postu z innego forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekcie Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Co to jest PCB version i gdzie to można zobaczyć? Odpowiedź ta jest dla mnie o tyle ważna, że nie chcę kupić złego procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 po jakiego odrazu dwa wątki zakładać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze raz i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekcie Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Sorki ale po prostu się pomyliłem. Nie wkleiłem całego postu od razu a po drugie to zamiast nacisnąć przycisk odpowiedz to nacisnąłem nowy temat. Nie specjalknie to zrobilem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Rev Manuala to nie Rev Płyty głównej - sprawdzić można w zasadzie tylko otwierając i szukając nadruku na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 na mobo powieniem byc nadruk lub "stempelek" z wersja PCB. aha PCB to jest ta plytka do ktorej sa przylutowane/przymicowane pozostale elementy plyty glownej(sloty PCI, AGP, ISA, wszelkie chipsety, kontrolery itd). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Numer PCB jest w lewym dolnym rogu plyty obok slotu ISA. Ja kupilem taka plyte zaraz po pojawieniu sie w Polsce, ma rev. F1 i obsluguje wszystkie AXP z szyna FSB133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekcie Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Jeśli ją kupiłeś zaraz po pojawieniu się w Polsce to pewnie na 99% i moja ma rev. F1 ale of course się upewnię jeszcze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...