john_doe Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Po przeczytaniu tego testu http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/157-52 zaczalem watpic w sens instalacji wc ktore jest drogie i moze sobie pomoczyc kompa... no i przy okazji zaczynam watpic czy moja 5 klepka jest na swoim miejscu. czy te wuniki na ac sa mozliwe? 33 stopnie przy stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Jaki poziom serwisu taka wiarygodnosc recenzji... Takie temp. sa mozliwe na biegunie N zima :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 ale to wg mnie przeciez przeczy zdrowemu rozsadkowi....predzej bym uwierzyl w podkreconego gf2mx 64 bit szybszego od radeona 9800 niz w to... to sie nawet na zart na 1 kwietnia nie nadaja...a sporo czekalem na tean art, mail mi pomoc w wyborze coolera... i chyba sie skonczy na wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie spodziewaj sie zbyt wiele po tym serwisie, zawsze mieli dupne recenzje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Tak sie słada, ze mam HHC-L61 w pokoju 30* otwarta buda, oraz okno 24/h i pod windowsem mam:52* słuchając winampa temp radiatora 44* podczas stresu mam klo 56* wiec te wyniki co podali mozna uzyskać wtedy gdy temp powietrza wynosi około 10 stopni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 zjebisty ten Cooler Master ma C/W na poziomie 0.14 - lepiej niż zalman 7000 miedziany który ma 0.20 :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Tak sie słada, ze mam HHC-L61 w pokoju 30* otwarta buda, oraz okno 24/h i pod windowsem mam:52* słuchając winampa temp radiatora 44* podczas stresu mam klo 56* wiec te wyniki co podali mozna uzyskać wtedy gdy temp powietrza wynosi około 10 stopni.. Moze w budzie postawili butelke z lodem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Tak sie słada, ze mam HHC-L61 w pokoju 30* otwarta buda, oraz okno 24/h i pod windowsem mam:52* słuchając winampa temp radiatora 44* podczas stresu mam klo 56* wiec te wyniki co podali mozna uzyskać wtedy gdy temp powietrza wynosi około 10 stopni.. ale nie przy temp powietrza 21 st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 przy 21* takie temperatury raczej nie sa do uzyskania mowie serio.... jeszcze u sibie nigdy nie widzialem temp po nizej 40* a co dopiero 28 czy 33 jak oni mowia w testach.... 28* na wc to bym sie zgodzil ale na coolerku ? pierwsze słysze o takich temp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dlatego podałem C/W - stopni na wat :) - quest policz dla siebie ile ma ten twój cooler w "normalnych" warunkach - (temp proca - temp pow)/moc proca moc proca -> http://computernerd.com/cgi-bin/thermalcalculator.cgi tylko napiecie z kropką a nie przecinkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Przeczytałem komentarze pod artykułem, ciekawe: BIEDRONA_3D: witam ... ja również robie w 3dsmax i widze jak mi sie Athlon poci niesamowicie, i se zamontowałem cooler master po siakieś "cudownej" rekomendacji(miało być 40 stopni na maxa przy cpu athlon 2200) , ja swojego mam na 0.13 i jest nieco inaczej : u mnie jest 72 stopnie ! nie wiem co za Mistrzunio testował tego coolera , ale mu całkiem nie poszło . także załatwiłem sobie jakiś inny firmy jamicon i jest nieco lepiej bo mam tera 46 stopni. także morał : testy są naprawde profesjonalnie robione (bo ten jamicon co mam tera miał być gorszy od starego hahahahaha). pozdr.. Dalej ludzie też maja 56*C na Zalmanie i itd. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dlatego podałem C/W - stopni na wat :) - quest policz dla siebie ile ma ten twój cooler w "normalnych" warunkach - (temp proca - temp pow)/moc proca moc proca -> http://computernerd.com/cgi-bin/thermalcalculator.cgi tylko napiecie z kropką a nie przecinkiem :) Processor: Palamino XP Model 6 Socket A Family/Architecture: A Generation: X;Rating: 1700 Speed: 1467 MHz Actual Operating Speed: 1467 MHz Actual Core Voltage: 1.78 VoltsEstimated Actual Maximum Dissipation: 66.2 Watts czyli wyszło 0,31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 ROTFL Na tym CoolerMasterze możliwe jest tak koło 37 stopni w stresie, ALE.... przy wymianie wiatraka na 7200rpm :D :D :D Mówię z własnego doświadczenie. I to na NIEPODKRĘCONYM 1700+ 1,5V. Niestety z oryginalnym wiatrakiem (2800rpm) nie jest już tak wydajny. Ten cooler to stary model i pewnie zalega w magazynach. Ktoś zasponsorował recenzję no i mamy wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 quest - temp powietrza zmierzyłeś termometrem mam nadzieje a nie z budy :) - bo czujniki oszukują trochę :D bo u mnie jest tak - proc 95W, temp proca 50 (+7 epox zaniża) ale temp pow wg. czujnika na płycie 38 a rzeczywiście jest 20st. - termometr - więc jest odpowiednio 0.2 (temp. z płyty) i 0.39 rzeczywiste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 no no! :) Bardzo ciekawy artykól! Chyba sobie kupie Spire Falcon Rock II za 59zł Bo ten alu co mam teraz, to straszna kicha! 55*C przy norm pracy ( w upaly 60*) przy stresie 62* (przy temp w pokoju 23*) a teraz jak jest goraco to doszlo mi do 70*!!! a radiator to niejest w cale maly bo ma 10cm na 10cm a wysokosc tez 10cm z wentylem 5000obr/min! :) duzy taki jak w zasilaczach! Ale to tez nie ich wina! W koncu przy tym procku co mam to trudno o nizsze temp. proc to (jak w podpisie) 1.4ghz t-bird (od 70-80W poboru mocy) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 quest - temp powietrza zmierzyłeś termometrem mam nadzieje a nie z budy :) - bo czujniki oszukują trochę :D bo u mnie jest tak - proc 95W, temp proca 50 (+7 epox zaniża) ale temp pow wg. czujnika na płycie 38 a rzeczywiście jest 20st. - termometr - więc jest odpowiednio 0.2 (temp. z płyty) i 0.39 rzeczywiste tz temp powietrza mam zmierzyc w obudowie? czy pokoju? zmierzylem temp proca - temp pokoju/ moc procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 a to spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 heh teraz siedze na boxowym coolerze amd i wyszło mi 0,65 c/wheh teraz siedze na boxowym coolerze amd i wyszło mi 0,65 c/w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 dwa takie same testy : http://www.sirius.pl/art.php?id=111&typ=test&aid=81 http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/157-52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 To jeden test, tylko robiony przez fraza dla siruisa. IMHO total sciema :lol: Porownujac temp otoczenia i temp na qlerkach to ROTFL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 No co WC, ale mnie na razie nie stac na wc. Mam plana aby sobie kupic CoolerMaster'ka Aero7+. Ciekawe czy ma takie wyniki jak w testach, bo na moim aktualnym coolerku jak podkercilem proca na 13*166 to mialem temp. rzedu 60C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 8O 8O 8O ja piernicze jak mozna taki marketingowy zabieg nazywac testem :?: juz wrzucilem odpowiedni komentarz na Sirius.pl (na Fraza nie wrzuce bo nie chce mi sie rejestrowac na takim lamerskim forum) idac tropem autora "pseudotestu" FalconRockII jest wydajniejszym coolerkiem niz ThermalRight SLK-900U bo na FRII proc ~50W jest chlodniejszy (7*C powyzej temp. otoczenia) niz na SLK-900U (11.6*C powyzej temp. otoczenia) http://frostytech.com/articleview.cfm?arti...eid=1396&page=5 hura mam FRII czyli najwydajniejszy cooler na swiecie :P ROTFL x 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 a ja zpodałem na swojego AXP zalmana 7000-CU :) - temperatury 3st. niższe niż na Swiftech MC462 - a do tego kompletna cisza - odgłos pracującego Caviara zaczyna mi przeszkadzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Dobra, czekam kto na AC zrobi 30C przy temperaturze powietrza 35C!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Dobra, czekam kto na AC zrobi 30C przy temperaturze powietrza 35C!!!i niekręconym procu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 możliwe jest trochę ponad 30*C na AC. U mnie na miedziaku 5000 obrotów pokazuje w speedfanie i w sandrze 34*C (na nie kręconym oczywiście i z otwartą budą), na kręconym mam 41-42,5*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scout Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 no no! :) Bardzo ciekawy artykól! Chyba sobie kupie Spire Falcon Rock II za 59zł Bo ten alu co mam teraz, to straszna kicha! 55*C przy norm pracy ( w upaly 60*) przy stresie 62* (przy temp w pokoju 23*) a teraz jak jest goraco to doszlo mi do 70*!!! a radiator to niejest w cale maly bo ma 10cm na 10cm a wysokosc tez 10cm z wentylem 5000obr/min! :) duzy taki jak w zasilaczach! Ale to tez nie ich wina! W koncu przy tym procku co mam to trudno o nizsze temp. proc to (jak w podpisie) 1.4ghz t-bird (od 70-80W poboru mocy) :) Zmienilem wentyla z boxowego Antka 1700+ na Falcon Rocka II, jest ciszej, na Antku 1700+ i 1,5V (obnizone z 1,6) mialem te 35C, ale po drutmodzie 2200+ i 1,55V w sresie dolatuje do 50 w gorace dni przy dodatkowych dwoch wentylach 80x80 w obudowie. No i kupilem go za 50 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...