michalak Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Niedługo kupuje panel LCD 17' i mam kilka pytań: -Jak to jest ze smużeniem, czy czas reakcji 20ms wyeliminuje je całkowicie? -Jak to jest z odświerzaniem? -Czy to prawda, że LCD może pracować tylko w 1 stałej rozdzielczości. Jaki byście panel polecili, mam ok. 2500-2900 Pln , sam zastanawiam się na NEC 1760NX? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Samsung 172T 20ms jest juz wynikiem b.dobrym. Ze wzgledu na duza bezwladnosc paneli LCD i duze czasy wygaszania to odswiezanie moze byc nawet 60Hz a wzrok nie bedzie sie meczyl. Najlepszy obraz na LCD uzyskuje sie przy fabrycznej rozdzielczosci jezeli chodzi o wyswietlanie tekstu. Jak dasz inna rozdzialke to niektore krzywizny liter beda grubsze niektore ciensze. W grach i przy ogladaniu grafiki (zdjecia, filmy) ten efekt nie przeszkadza. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 www.monitor.pl - napisz do goscia ktory to prowadzi, potrafi dobrze doradzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 do 3000 brałbym ten doskonały czas reakcji tj.jak pamietam 17ms no i spox wyglada-jedyna wada brak dvi http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6253&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 a dvi jest bardzo potrzebne? wiem że mam wyjście dvi na karcie graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 DVI tylko nieznacznie poprawia jakość obrazu (ale jest to poprawa prawie nie do zauważenia). Widziałem Samsung 151S z i bez DVI i prawde mówiąc nie widziałem żadnej różnicy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Facet kupuj nawet w ciemno. Mam Neovo 17' i jestesm baaardzo zadowolony, kumple lecę na zwykłych, oczy męczą i tak <span style="color:red;">[ciach!]</span>o widzą. Polecam !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Neovo to tez bardzo dobre monitory ja do 3000 brałbym albo tego sony-albo wspomnianego neca albo jakiegos neovo ja własnie na tym necu widziałem obraz z analoga i dvi-róznica widoczna gołym okiem -ocywiscie na korzysc dvi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Tylko z DVI!!! Ja również się rozgladam w tym przedziale cenowym i biorę pod uwagę tylko takie LCD. No bo tyle kasy wydać i nie mieć DVI to lekki bezsens- z takim podejściem wziałbym najnowszego Mediona za 1550 zł- super matryca 16 ns itp., ale bez DVI nie kupię- nie ma kurde mowy!! PS- poszukaj moje ostatnie topiki o LCD- pare rzeczy sie dowiesz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja mam NEC'a 1701 i jestem bardzo zadowolny :) Miodzio monitor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Sony SDM-X72 Ekstra kolory, brak smuzenia,pelna regulacja, tryb eko. Zreszta na www.benchmark.pl jest tescik kilku 17". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...