Skocz do zawartości
Hans15336

Zmiana Prolimatech Megahalems na - no właśnie na co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiana coolera podykowana jest nową obudową CHIEFTEC CH-07-B ponieważ Prolimatech Megahalems nie mieści się na wysokość, przeszkadza wentylator na bocznej ściance.

Jako następce znalazłem SCYTHE GRAND KAMA CROSS - SCKC-2000

Dołączona grafika

Wysokość 137mm jest idealna ( max jaką moge mieć to ok 140mm - musze jeszcze dokładnie zmierzyć ).

Może macie jakieś inne pomysły ???

PS. Wpadłem jeszcze na pomysł usunięcia tego bocznego wentylatora, ale szkoda mi go bo wreszczie k.grafiki miała by czym "oddychać" :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś już tą obudowę? Jeśli tak to robisz straszny krok w tył względem obecnego chłodzenia i jedyne co mogę zaproponować to wizyta w OBI po dłuższe śruby i montaż bocznego po zewnętrznej.

Natomiast za ~480pln szczerze brałbym coś co wewnątrz ma 180mm szerokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia ja mam inny pomysl.

Zamiast wywalac 500 zeta na badziewnego Chiefteca i kolejne 100+ na nowy cooler kup sobie Ravena 2 albo Ravena 3.

Obudowa Silverstone Raven 2 SST-RV02B-EW Evolution - czarna :: Yooki.pl

Silverstone RAVEN 3 RV03B-WA • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę innej możliwości. Zorientuj się czy dostaniesz kawał rury/taśmy żeby zrobić tunelik na to śmigło i wszystko wypchnij.

Chociaż szczerze na Twoim miejscu pchnąłbym na allegro na rzecz czegoś co konstrukcyjnie jest w 2010 roku a nie 2006 [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze nie chce mi się już mi się tego wszystkiego demontować ponownie (chociaż i tak część musiałbym przy zmianie coolera). Co do konstrukcji co masz na myśli ?? Wygląd mi w sumie odpowiada, fakt brak USB 3 na panelu przednim jest dużym minusem oraz to że zasilacz jest u góry, ale reszta jest jak najbardziej OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boczny wentylator da się bez żadnego problemu dać na zewnątrz, tyle że traci się na estetyce; zobacz jak ja to zrobiłem

Overclock.pl / Chieftec Dragon CH-07B-B - z dużego smoka mały deszcz / Instalacja sprzętu

Ogólnie buda jest strasznie przeciętna, no ale fakt, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Tragicznie to wygląda, i oświetla pewnie cały pokój :lol2:, ale coś wykombinuje (może izolacja czarną owinąc wokół wentylator ?).

Chyba najpościej wywalić wentylator i wstawić jakąś plexę z grafiką albo siatkę/grill.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragicznie to wygląda, i oświetla pewnie cały pokój :lol2:, ale coś wykombinuje (może izolacja czarną owinąc wokół wentylator ?).

Chyba najpościej wywalić wentylator i wstawić jakąś plexę z grafiką albo siatkę/grill.

No eleganckie to to nie jest, ale z drugiej strony na żywo nie jest aż tak tragicznie.

W dodatku LEDy w tych wentylatorach nie są na szczęście przesadnie mocne.

Zawsze możesz też wywalić boczny wentylator, a zostawić istniejącą maskownicę, która prezentuje się już nawet nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opchnij to na lolegro za jakąkolwiek kwotę i kup coś rozsądnego. Sam drugi raz wyrwałem PC-A70 za 250 zł, widziałem Antka 1200 za bodajże 350, a i nówek multum lepszych. jest i taniej. Powinna pójść bo o dziwo te budy dalej mają swoich wiernych fanów z czasów gdy był wybór Mustang or Czief :rolleyes:

:D

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi