Skocz do zawartości
Slayer

Claw Hammer- w przyszłym roku, a może wogóle?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja rowniez czekam na AMD. Opteron okazal sie naprawde dobrym procesorem - mam nadzieje ze Athlon64 bedzie rowniez.

Co do socketa bym uwazal - Intel jest znany, ze co chwile zmienia socket :? Socket A u AMD jest juz dobre kilka lat, a Intel miale przez ten okres chyba ze 3... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BEŁKOT CZYSTY FAKE NIE POPARTY NICZYM!!! .Równie dobrze mozna napisac artykul o tym ze Nvidia wydaje CPU przewyzszajacy o 10 generacji wszytskie kontrukcje... Ludzie nie sugerujcie sie tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jako fan AMD jestem tez realista i wiem ze opteron wyszedl pare miechow temu w usa jest nawet dostepny w kazdym sklepie netowym i co? i nic nikt nawet sie nie zajaknal i nikt nie zamierza go nigdzie wsadzac do zadnych stacji kilkuprocesorowych AMD musi wiec zebrac u wiekszych firm aby uzywali ich prockow i to samo bedzie jak wyjdzie hamer. Powiedzmy sobie szczerze Intel na rynku procesorow nie dla domowego uzytkownika jest lepszy i bedzie lepszy i zaden hamer tego nie zmieni. Takie procesory kosztuja po kilka tysiecy dolarow i tam nikt nie bierze pod uwage czy sie kreci tylko czy bedzie dzialal a to gwarantuje tylko intel

sad but true

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jako fan AMD jestem tez realista i wiem ze opteron wyszedl pare miechow temu w usa jest nawet dostepny w kazdym sklepie netowym i co? i nic nikt nawet sie nie zajaknal i nikt nie zamierza go nigdzie wsadzac do zadnych stacji kilkuprocesorowych AMD musi wiec zebrac u wiekszych firm aby uzywali ich prockow i to samo bedzie jak wyjdzie hamer. Powiedzmy sobie szczerze Intel na rynku procesorow nie dla domowego uzytkownika jest lepszy i bedzie lepszy i zaden hamer tego nie zmieni. Takie procesory kosztuja po kilka tysiecy dolarow i tam nikt nie bierze pod uwage czy sie kreci tylko czy bedzie dzialal a to gwarantuje tylko intel 

sad but true

Cytat:

"Kilka dni temu ''Nikkei Business Daily'' poinformował o zamówieniu przez jeden z japońskich uniwersystetów superkomputera z 512 procesorami Opteron, o mocy obliczeniowej 1000 GFLOPS... ... Wygląda na to, że niezależnie od ewentualnej kariery na rynku serwerów dla biznesu, Opteron na pewno zrobi karierę na rynku HPC (High Performance Computing). "

Jak widać losy Opterona nie są przesądzone, są tacy którzy doceniają możliwości oferowane przez ten procesor. A czy AMD zaistnieje na rynku serwerów oraz korporacyjnym w największej mierze zależy od niego samego. AMD musi przekonać do siebie firmy, wyrobić sobie markę. Czy mu się to uda - czas pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...