Slayer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 http://www.pclab.pl/print.php?sid=4376 Wniosek mi się nasuwa jeden- AMD dostanie tegie baty od Intela. A sam Socet 478S jeszcze potrzyma z 2 lata- z luzem 5 Ghz na I865-I875P. Kto ma kasę ten ma władzę 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Mi tam sie nigdzie nie spieszy, poczekam na amd, zreszta opteron i plyty glowne do niego sa sprzedawane na duzym gwizdku juz od jakiegos czasu (oczywiscie nie u nas :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aWaKeN Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja rowniez czekam na AMD. Opteron okazal sie naprawde dobrym procesorem - mam nadzieje ze Athlon64 bedzie rowniez. Co do socketa bym uwazal - Intel jest znany, ze co chwile zmienia socket :? Socket A u AMD jest juz dobre kilka lat, a Intel miale przez ten okres chyba ze 3... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Szoda :( Po prostu szkoda.. :? Niech się trochę pośpieszy bo amd zacznie mi się kojarzyć z dosć syfiastą firmą :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Jeden artykul i juz taki zawod, pozyjemy zobaczymy, moze intel zaplacil za ten artykul ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 A moze to tylko marketingowa zagrywka Amd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 BEŁKOT CZYSTY FAKE NIE POPARTY NICZYM!!! .Równie dobrze mozna napisac artykul o tym ze Nvidia wydaje CPU przewyzszajacy o 10 generacji wszytskie kontrukcje... Ludzie nie sugerujcie sie tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja jako fan AMD jestem tez realista i wiem ze opteron wyszedl pare miechow temu w usa jest nawet dostepny w kazdym sklepie netowym i co? i nic nikt nawet sie nie zajaknal i nikt nie zamierza go nigdzie wsadzac do zadnych stacji kilkuprocesorowych AMD musi wiec zebrac u wiekszych firm aby uzywali ich prockow i to samo bedzie jak wyjdzie hamer. Powiedzmy sobie szczerze Intel na rynku procesorow nie dla domowego uzytkownika jest lepszy i bedzie lepszy i zaden hamer tego nie zmieni. Takie procesory kosztuja po kilka tysiecy dolarow i tam nikt nie bierze pod uwage czy sie kreci tylko czy bedzie dzialal a to gwarantuje tylko intel sad but true Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja jako fan AMD jestem tez realista i wiem ze opteron wyszedl pare miechow temu w usa jest nawet dostepny w kazdym sklepie netowym i co? i nic nikt nawet sie nie zajaknal i nikt nie zamierza go nigdzie wsadzac do zadnych stacji kilkuprocesorowych AMD musi wiec zebrac u wiekszych firm aby uzywali ich prockow i to samo bedzie jak wyjdzie hamer. Powiedzmy sobie szczerze Intel na rynku procesorow nie dla domowego uzytkownika jest lepszy i bedzie lepszy i zaden hamer tego nie zmieni. Takie procesory kosztuja po kilka tysiecy dolarow i tam nikt nie bierze pod uwage czy sie kreci tylko czy bedzie dzialal a to gwarantuje tylko intel sad but true Cytat: "Kilka dni temu ''Nikkei Business Daily'' poinformował o zamówieniu przez jeden z japońskich uniwersystetów superkomputera z 512 procesorami Opteron, o mocy obliczeniowej 1000 GFLOPS... ... Wygląda na to, że niezależnie od ewentualnej kariery na rynku serwerów dla biznesu, Opteron na pewno zrobi karierę na rynku HPC (High Performance Computing). " Jak widać losy Opterona nie są przesądzone, są tacy którzy doceniają możliwości oferowane przez ten procesor. A czy AMD zaistnieje na rynku serwerów oraz korporacyjnym w największej mierze zależy od niego samego. AMD musi przekonać do siebie firmy, wyrobić sobie markę. Czy mu się to uda - czas pokaże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...