ArtKTK Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Szwagier zakupił sobie myszkę jak w temacie . Podłączył , mysz podziałała ok 30 minut i przestała . Poleciał do Media Markt gdzie ją zakupił i mówi , że nie działa - sprzedawca podłącza myszkę do komputera w MM i działa , sprawdza na drugim kompie - również działa . Podejrzenie padło na porty USB - poszedł do sąsiada - mysz nie działa . Wziął myszkę sąsiada - inną , ale również bezprzewodową - na jego kompie działa . Wziąłem ją od niego i sprawdzam u siebie - urządzenie USB wykryte , ale instalacja się nie powiodła , mysz nie działa - o co chodzi ?? Szwagier ma Win XP , sąsiad Vistę , ja 7 - u szwagra i jego sąsiada nawet nie wykrywa urządzenia USB , u mnie j/w , a w MM mysz działa . Do myszy nie ma żadnych sterów , na stronie producenta również nie . Dodam , że ten mikro odbiornik strasznie się grzeje jak jest podłączony . Ktoś wie co może być przyczyną takiego zachowania się gryzonia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Podejrzewam ze Port USB nie wyrabia z zasilaniem........... chociaz niezmoliwe by 500mA to było mało ( ale jak mowisz ze nadajnik parzy..... ) Ogolnie wiadomo jak to z jakoscią/kontrola w fabryce niektórych producentów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Nie wyrabiały by na trzech różnych kompach ?? Szwagier ma dwurdzeniowego intela na Asrocku z USB 2.0 , ja Phenoma na Gigabycie , nie wiem co ma sąsiad - i u naszej trójki sprzęt nie działa , a na komputerze w Media działa ?? Dodam , że podłączaliśmy inne sprzęty na USB do kompa mojego i szwagra i wszystkie porty są sprawne i działające ... Edit Rozgryzłem dziada - jedna mała zmiana w biosie i gryzoń działa ( USB Legacy Driver czy coś w ten deseń z Disable na Auto ) . Edytowane 24 Października 2011 przez ArtKTK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...