msg37 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Witam! Szukałem czy podobny temat pojawił się na forum, lecz nic podobnego nie znalazłem. Dlatego zakładam nowy temat. Mój problem polega na tym, że na ekranie pojawiają się kolorowe wzorki podczas włączania komputera , tzn. dokładnie gdy ma wczytać się pulpit. Moja karta graficzna to GeForce GTX 280, system operacyjny to Windows 7 Ultimate . Wszystko ładnie się wczytuje, nawet początkowy ekran windowsa, gdzie widzimy napis "Zapraszamy". Do tego momentu karta graficzna wyświetla wszystko. Gdy jednak ma się wczytać pulpit, pojawiają się owe wzorki. Sprawdzałem odczyty sensorów karty za pomocą programu GPU-Z, jednak niewiele one mi mówią. Zamieszczam screeny z programu: Zamieszczam również zdjęcie w/w problemu : Od czasu do czasu po restarcie komputer włączał się, normalnie można było grać. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Wyłącz aero w Windowsie i zobacz czy wtedy wystartuje. Wygląda na uwaloną kartę. Być może wada sterowników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Geforce GTX 260/280 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...