MagnetO Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Witam wszystkich Mam pewien problem, a mianowicie chciałem zrobić sobie upgrade BIOS'u w/w płyty. Ściągnąłem wersję 3.4 jednak przy próbie zflashowania pojawia się komunikat że dany bios nie pasuje do tej płyty (ściągnąłem ze strony MSI właśnie do k7n2-l). Postanowiłem więc sprawdzić moją wersję BIOS'u i jest to wersja 5.0 ! - czyli taka jak do delty. Nawet MSI Live Bios Update wykrywa mi że nowszy BIOS do mojej płyty to ten od delty (wersja 5.2 chyba). Czy mam upgradować go ? Czy napewno będzie pasował do mojej płyty (na 100% nie mam delty) ? Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Też to miałem, nawet pytałem co z tym faktem na przyklejonym topicu o tej płycie, ale nikt nic nie odpowiedział. Myślę, że jednak skoro LiveUpdate tak rozpoznaje - to powinno być ok to co podaje. Ja nie sprawdziłem efektów, bo płytke miałem tylko dwa dni (komp kumpla). Inna sprawa, że kiedyś do KT3Ultra wrzuciłem bios od KT3V i spoko - nawet startowało, tylko w Windowsie się wieszało. Myślę, że jak tu nikt tego jeszcze nie sprawdził, to zadaj to pytanie ludziom z MSI. Bo są wersje 3.x 5.x i 7.x (te to chyba tylko delta) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Możesz flashować na 100%. Sam to przerabiałem. Miałem wcześniej tę płytę. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnetO Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Dzięki już po problemie :) żadnych problemów z tym biosem od delty. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...