teraw Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Mam taką bardzo nieprzyjemną sprawę. Otóż Przez cały czas mam zajętą prawie całą przepustowość łącza internetowego. Łącze 4Mb, z czego zajęte jest ok 3,5-3,8. Próbowałem ustalić sam, jaki to proces, ale niestety się nie udało, instalacja pc tools firewall też nic ciekawego mi nie powiedziała. Ponadto drugim problemem, będącym już od jakiegoś czasu jest to, że nie można uruchomić catalyst control center. Przy próbie uruchomienia pojawia się na chwilę klepsydra przy kursorze, po chwili znika i nic. Przeinstalowanie kilkukrotne sterowników do grafy nie pomaga. Dołączam skany z OTL i gmer. OTL OTL extras gmer Dorzucam jeszcze screeny ilustrujące problem. screet z firewalla screen z mededżera zadań Jak wudać ilość danych odebranych znacznie przekracza sumę dla poszczególnych aplikacji, a łącze jest stale zajęte. Edytowane 2 Listopada 2011 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Możesz sprawdzić IP, na którym jest ruch za pomocą wireshark. Oczywiście najlepiej podczas nasłuchiwania wyłączyć wszystkie aplikacje korzystające z sieci. Edytowane 2 Listopada 2011 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Zrestartuj komputer i na czysto uruchom cmd.exe (z uprawnieniami administratora) i dajesz: netstat -b Bedzie wiadomo co uzywa sieci a potem juz killuj i patrz czy pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Rozwiązałem już problem. Pomogła reinstalacja sterownika do karty sieciowej, widocznie uszkodzony sterownik generował fałszywe odczyty o ruchu przychodzącym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...