kyszel Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Witajcie. Posiadam 2400 zł funduszu i prosiłbym abyście złożyli mi jakiś dobry, przyszłościowy zestaw. Posiadam stary dysk twardy i nagrywarkę, więc tego nie musicie uwzględniać w zestawie. Komputer będę wykorzystywał do grania w nowe wymagające gry, od czasu do czasu przekonweterowanie jakiegoś video i oglądania filmów wysokiej rozdzielczości. Doradźcie coś. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Intel Core i5 2400 LGA1155 BOX Asrock P67 PRO3 (B3) 4GB DDR3 1333MHz AMD HD6950 1024MB SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410 XFX Core 550W ~2480 Wychodzimy poza Twój budżet ale uzyskujemy w zamian bardzo wydajny (i dość energo-oszczędny) procesor z zapasem mocy, sprawdzoną płytę główną i układ graficzny, który poradzi sobie praktycznie z każdą nową grą, pomijając odosobnienie przypadki (jak Metro); Do tego przewiewna obudowa oraz mocny zasilacz; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Ewentualnie jako kartę można wziąć jakiegoś GTX 560 Ti, które są ostatnio w wielu sklepach zauważalnie tańsze od Radeonów HD6950 1GB. Obie karty mają tak czy inaczej podobną wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyszel Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Dzięki serwal fajny zestaw tylko jak tą karte radeon hd 6950 to jakiej firmy? bo jest tylko marek, sam nie wiem której najlepsze. a ten GTX 560 Ti, taka sama wydajność jak radeon? Do czego byście się skłonili bardziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_CBR Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Jestem posiadaczem MSI HD6950 przefleszowanego na HD6970 potencjał oc jest spory każda karta da się podkręcić ja bym brał sapphire tania potencjał ma, nie wiem jak z coolerem niby nie referent chyba można linki zapodawać z allegro tutaj jest tanio dosyć uważam że nie ma po co się pchać w mocno podkręcone modele dużo więcej kosztują a w własnym zakresie można coś dłubnać* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...