Skocz do zawartości
kyszel

Komputer 2400 zŁ bez dysku i nagrywarki

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Posiadam 2400 zł funduszu i prosiłbym abyście złożyli mi jakiś dobry, przyszłościowy zestaw. Posiadam stary dysk twardy i nagrywarkę, więc tego nie musicie uwzględniać w zestawie. Komputer będę wykorzystywał do grania w nowe wymagające gry, od czasu do czasu przekonweterowanie jakiegoś video i oglądania filmów wysokiej rozdzielczości. Doradźcie coś. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Core i5 2400 LGA1155 BOX

Asrock P67 PRO3 (B3)

4GB DDR3 1333MHz

AMD HD6950 1024MB

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410

XFX Core 550W

~2480

Wychodzimy poza Twój budżet ale uzyskujemy w zamian bardzo wydajny (i dość energo-oszczędny) procesor z zapasem mocy, sprawdzoną płytę główną i układ graficzny, który poradzi sobie praktycznie z każdą nową grą, pomijając odosobnienie przypadki (jak Metro);

Do tego przewiewna obudowa oraz mocny zasilacz;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem posiadaczem MSI HD6950 przefleszowanego na HD6970 potencjał oc jest spory każda karta da się podkręcić ja bym brał sapphire tania potencjał ma, nie wiem jak z coolerem niby nie referent chyba można linki zapodawać z allegro tutaj jest tanio dosyć uważam że nie ma po co się pchać w mocno podkręcone modele dużo więcej kosztują a w własnym zakresie można coś dłubnać*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi