adrii Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 nie wiem czy dobry dział więc przepraszam jeśli wybrałem zły. chcialem się dowiedzieć ile wat pobiera mój zestaw w czasie pobierania filmów. używam firefox'a i ygoow'a ale nie wiem jak te programy obciążają kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 A FAQ :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Ale ja w moim liczniku mam zasłonięte to kółko przez obudowę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 kup energy meter , podlaczasz go do gniazdka i on pokaze Ci ile komputer pobiera energii ze sciany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Możesz też oszacować na podstawie jakichś testów online, ile np. karta ma poboru w idle, wiele testów sprzętu udostępnia takie wykresy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Znalazłem wyniki pomiarów robione kiedyś na moich kompach: Komputer - Serwer 24/7 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Pobór mocy zestawu - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Może uda mi się znaleźć czas (mierzę watomierzem laboratoryjnym, wiąże się to z plątaniną przewodów i zaciskami pod napięciem na wierzchu, muszę to robić jak dzieciarni nie ma w domu) to zrobię na obecnej platformie. Widziałem w życiu nie jeden licznik, w każdym tarcza była widoczna. Może masz elektroniczny, wtedy nie ma tarczy, jest dioda migająca i jest podana ilość energii przypadająca na jeden impuls (mignięcie). Edytowane 8 Listopada 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Mój zestaw (podany na dole) przy przeglądaniu internetu z monitorem pobiera 92W jak włączę jakoś grę to dochodzi do 150W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...