Gość bonzajo Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam przejde do rzeczy wiec Nie umiem ustawic pamieci ram z 1333 na 1600 w plycie gigabyte 870a usb3l + procek amd fx 4100 opisze sytuacje w skrócie Ustawiam w biosie opcje x6.66 na x8.00 no i powinno byc pamiec taktowana na 1600 Oczywiscie wyłączyłem turbo core na plycie bo mozliwe ze to byl problem tego ale jednak dzieje sie dalej to samo po resecie komputera z wprowadzoną zmianą pamieci ram wyskakuje komunikat o powrocie do default .. czy ktos moze mi w tym pomoc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 W specyfikacji pisze : Support for DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 MHz memory modulesWszystko jasne ? CZyli bez OC nie osiagniesz 1600Mhz na ramach.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzajo Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 znalazłem powod tego problemu Opisze go w skrócie dla innych po ustawieniu mnoznika z x6.66 na wyzszy zawsze ustawiajcie manualnie CL ramu wtedy bedzie wszystko działac :) Temat moze isc do zamkniecia Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...